Floating Points teaset debuutplaat met dromerige jazz

Is Floating Points klaar voor het grote(re) werk? Silhouettes (I, II & III) vormt alvast een eerste, veelbelovende voorbode van aankomend debuutalbum Elaenia.

Op Dour maakte de Brit al grote indruk, dus qua liveshow zit het best snor. Maar nu wil Sam Shepherd z'n strepen ook verdienen met het studiowerk. De voorbije tien jaar leek zowat elke stap van de producer in de goeie richting te zijn, met dit eerste album als aanstormend hoogtepunt. Een mengelmoes van klassieke jazz, elektronica, soul en zelfs Braziliaanse ritmes vullen de plaat. De man achter Floating Points is eveneens opgebouwd uit verschillende invloeden: zijn werk als Eglo-labelbaas, z'n diploma in de neurowetenschappen, z'n ensemble-verleden en produceskills.

Een elf minuten durend voorsmaakje in de vorm van Silhouettes (I, II & III) valt alvast in de smaak. De video werd opgenomen in Rio Tinto, nabij de Spaans-Portugese grens, omdat het landschap wel erg op Mars lijkt.

Op 31 oktober staat Floating Points in Het Depot voor een nieuwe editie van LAAT OPEN. Een week later, vanaf 6 november, ligt debuutalbum Elaenia in de rekken.

Ontdek meer...Video
Artiesten in dit artikel
Tags