Fuzzbox Mixtape augustus: Clangor - Podcast 1.0

De maand augustus is weer voorbij gevlogen. Het was dan ook even schrikken dat het weer tijd was voor de gelukkige Fuzzbox Mixtape van de maand. Heel wat inzendingen vonden hun weg naar Vi.be maar slechts één kan de gelukkige zijn. Dit is Clangor!

Deze twee Dendermondse heren zijn in 2014 het Clangor zijproject begonnen nadat ze al enkele jaren furore maakten met Fooonetik in het mainstream genre. Onder Clangor gaan niet maar drie heren, Gert SaelemansSven d'Heer en Peter Struyf, verder onder het meer bouncy, ghetto genre. Afgewisseld met enkele underground techhouse -en technoplaatjes vullen ze hun sets technisch en zeer mooi opbouwend. Ondertussen hebben de jongens al bookings veroverd in Decadance, Sterfest, hun eigen JH Zenith en werden ze geselecteerd voor de dj-contest van Club Soda Festival.
 

Beginnen doen ze stevig met een nummer van Fabio Florido, een Duitse niet onbekende technoproducer. Naadloos gaan ze verder op Krisis, een nummer met een leuke basslijn en hypnotiserende vocalsamples. Hierna wordt er iets meer techy gegaan door een meesterwerk van Dirtybird Records boven te halen.

Dat de boys van Clangor ook produceren, hebben we nog niet vermeld. Dus bij deze maken jullie kennis met een van hun eerste werken. Een leuk opbouwend techhouse schijfje. Het verschil tussen de voorgaande track is bijna niet te horen, wat een dik compliment is! Ze hebben in de nabije toekomst trouwens nog een release beet. Iets dat nog even onvermeld moet blijven dus hou hun Soundcloud-account goed in de gaten. 

Verder in de mixtape schakelen ze een versnelling hoger en duisterder door Fargo van Dupspeeka quasi perfect op hun eigen productie te mixen. Dat het opbouwend was, hebben we je al verteld. Chocolate van Sam Paganini is dan ook een mooie keuze. De Italiaanse technolegende kan u trouwens bewonderen op de allereerste editie van Extrema Noir.

De laatste twee technoplakjes kruiden de volledige soep tot een mooi homogeen geheel dat ons doet smachten naar meer. Als jullie Clangor aan het werk willen zien, rep je dan naar hun eigen Eclips-concept in hun vaste residentie JH Zenith in Dendermonde. Nu je het zegt, ze hosten de volgende editie op 3 oktober met namen zoals Leesa, Moeinza, Joka en uiteraard Clangor zelf. 

      TRACKLIST

  • 1. Fabio Florido - Timeless
  • 2. Polder, Lauhaus, David Labeij - Krisis
  • 3. Gene Farris, Riva Starr - After Dark (Is When We Move)
  • 4. Clangor - Throb 
  • 5. Dubspeeka - Fargo
  • 6. Sam Paganini - Chocolate
  • 7. Alan Fitzpatrick - Lexicon
Ontdek meer...Fuzzbox
Artiesten in dit artikel