Pete Howl mixt uur obscure techno voor RBE

"Red Bull Elektropedia Masterklass is not just another randam mixtape series.", en dat lijkt #28 in de reeks nogmaals te bevestigen. Deze keer werd de Gentse Decadance-legende Pete Howl gevraagd om een uurtje in elkaar te mixen. Geen knallende technobeats deze keer, maar een obscure, donkere tape. 

Pete Howl kennen we vooral van zijn stevige technosets in zijn vaste thuisbasis Decadance. Wekelijks kan je hem er vinden tot in de vroege uurtjes, soms zelfs met sets van maar liefst elf uur lang! Daarnaast speelde hij afgelopen zomer ook heel wat festivalweides plat en had hij tijd om een Fuzz Five-lijstje samen te stellen voor ons. Nu vroeg Red Bull Elektropedia hem dus een unieke tape in elkaar te flansen.

"Ik voelde me zeer vereerd toen RBE me vroeg een Masterklass mixtape voor hen te maken. Ik hou simpelweg van het idee erachter! Het geeft een artiest de mogelijkheid wat dieper te graven in zijn platencollectie en 'out of the box' te denken. Gezien ik grote fan ben van techno in al zijn facetten, was dit dé perfecte kans om de luisteraars een andere zijde van de technowereld te laten horen. Het soort techno dat ik ook vaak thuis beluister. Het resultaat is een trage, donkere, trippy en obscure mixtape." - Pete Howl

Foto: © Maxime Byttebier Fotografie / KNTXT

Tracklist:

01. Akkord - Smoke Circle 
02. In Aeternam Vale - 808TS 
03. Amir Alexander - A Virtuous Woman! 
04. Fishermen - Hope Is Gone
05. Danny Daze, Drvg Cvltvre - Hex
06. TM404 - 303/303/303/606/606
07. Red Axes - Waiting For A Surprise (Kris Baha Remix)
08. Oliver Kucera - Onwards Motion 
09. Drvg Cvltvre - Movnt Doom 
10. Sascha Dragheim - Ashenhet 
11. Remute - Tin Drum 
12. Barker & Baumecker - Clusterfuck

Artiesten in dit artikel