50Weapons maakt laatste wapenfeiten bekend

Eerder dit jaar liet Modeselektor weten dat er wellicht een einde ging komen aan hun mooie label 50Weapons. Nu, enkele maanden later, is het nieuws concreet geworden. Met pijn in het hart moeten we vernemen dat het ietwat exclusievere label na tien jaar stopt met bestaan. Na deze tien jaar kunnen ze ook niet anders dan afscheid nemen door elf EP's simultaan te releasen aan de hand van een boxset met de toepasselijke naam RIP 50Weapons

In deze boxset kunnen we releases terugvinden van hoogaangeschreven technorotten Bambounou, Marcel Dettman, Truncate, Anstam, Monolake, Paula Temple, Cosmin TRG, Phon.O, Shed, Zenker Brothers, Margaret Dygas, Doc Daneeka, Rødhåd en Benjamin Damage (die tevens de laatste 50Weapons album release op zijn naam heeft staan). De 50Weapons boxset bestaat dus uit een elfdelig 12 inch pakket inclusief een 50Weapons sticker en een USB-stick met de digitale versie van de 22 nummers.

De boxset zal vanaf 8 oktober beschikbaar zijn maar de fanatieke verzamelaars kunnen deze natuurlijk al vooraf bestellen. De mensen die ze toch liever allemaal apart verzamelen moeten ook niet treuren. Alle elf EP's zullen namelijk doorheen de periode van oktober, november en december gereleaset worden. 

Hun afscheid blijft niet beperkt tot het releasen van een boxset, nee... Daarvoor zijn deze heren net iets te groot geworden. 

Op de 50Weapons website kan u de hele boxset bekijken alsook de planning voor de losse releases en tourdates.