New Fall Festival: stadsfestival om ú tegen te zeggen

Dansen in de zon en halfdood ontwaken uit een discutabel opgesteld festivaltentje. Die summer times hebben intussen al plaats geruimd voor het 'tijdperk der technodeejays in een donkere fabrieksloods'. Leuk, daar niet van, maar in Düsseldorf kennen ze sinds 2011 een ander najaarsalternatief: New Fall Festival.

Dat experimentele stadsfestival levert niet alleen een goede line-up maar verbaast zijn bezoekers al vijf jaar lang met de meest prachtige feestlocaties. Die muziektempels variëren van immense concertzalen tot gerestaureerde planetaria en zelfs tot de foyer van een Japans hotel, waar maar 350 bezoekers - van de 10000 - binnen kunnen. Van variëteit gesproken.

Hotel Nikko, één van New Falls zes prachtige feestlocaties

New Fall Festival valt dit jaar van 28 oktober tot en met 1 november en voor de licht geprikkelden onder ons, Düsseldorf ligt maar net over de grens. Het festival programmeert dit jaar een line-up van intieme tot zeer explosieve optredens, waarvan vooral Apparat in het oog springt.

Verder hebben we lezingen van Thees Uhlmann en Andreas Dorau, een akoestische set van Hundreds en optredens van onder andere Kitty, Daisy & Lewis, Bernhoft & Band, Curtis Harding, Mine, Malky, Alligatoah, Olli Schulz & Band, Marianne Faithfull, Aurora, Two Gallants, Chassol en onze eigen Belgische trots Balthazar. Alle info over de artiesten vind je op hun website.

Ticket – die variëren tussen tien en dertig euro – kan je in de ticketshop vinden en voor ons Belgjes is het misschien ook interessant om de travel packages door te nemen.

Coverfoto planetarium Tonhalle © Foto Schiko