Roots Of Minimal: Dixon brengt Gent in extase (09/10)

Het is een drukke periode geweest voor het team achter Roots Of Minimal. Tijdens de zomermaanden werden er namelijk twee geslaagde Open Airs georganiseerd met naast de vertrouwde residents ook internationale kleppers als Nicolas JaarMatthew Dear, DJ Koze en Valentin Stip op de line-up. De eer aan niemand minder dan Dixon om een marathon aan topfeesten af te sluiten in de ArtCube.

Bij aankomst werden we door KooDoo enorm vriendelijk ontvangen. Terwijl we nog stonden aan te schuiven aan de ingang galmde XTC van DJ Koze (die enkele weken terug nog op de ROM-Open air speelde) al door de Funktion-One speakers. Niets dan liefde voor soundsystem.be dat alweer voor de perfect afgestelde sound wist te zorgen.

Na de warm-up van resident KooDoo was het de beurt aan Solar om het publiek klaar te stomen voor een 3,5 uur durende set van Dixon. De Amerikaan besloot om direct de Funktion-One’s op de proef te stellen. Hij koos voor een selectie van donkere en atmosferische techno. Een gedurfde set waarin er ook ruimte gecreëerd werd voor experimentele tracks die durven afwijken van het klassieke 4x4 ritme.

Tegen het einde van de set koos Solar steeds meer voor tracks met een langere break of opbouw waardoor het publiek steeds vaker zich van zijn beste kant liet zien. Het was voor ons de eerste keer dat we Solar aan het werk zagen, maar hij heeft ons op een positieve manier verrast. 
Zijn set valt te omschrijven als 'cratedigging techno/minimal met een serieuze hoek af'. Vinyl op zijn best! De ArtCube daverde maar het was duidelijk dat de meerderheid toch vooral voor de Innervisions-kopman Dixon gekomen is.

Rond een uur of drie krijgt het publiek eindelijk zijn zin. De door Resident Advisor tot beste dj ter wereld bekroonde man uit Berlijn neemt zijn plaats in achter de draaitafels. Dixon gaat door waar zijn voorganger gestopt is en bouwt het tempo geleidelijk af zonder de aandacht van zijn publiek te verliezen. Iets waar enkel de allerbeste toe in staat zijn.

Al snel vindt de headliner van de avond het tijd om wat zwoele en funky plaatjes boven te halen. Een eerste hoogtepuntje volgt wanneer ook hij DJ Koze – XTC uit zijn platencollectie tovert. Dixon is volledig onder stoom gekomen en besluit een tandje hoger te schakelen. Tijd om wat zwaardere beats op het publiek los te laten, iets wat we hem deze zomer op Dour en Dekmantel minder zagen doen. 

Wanneer het einduur steeds dichterbij komt, bouwt de Duitser zijn set rustig af om te eindigen met een funk-plaat (waarvan we toch graag de titel zouden te weten komen). Dixon maakte zijn reputatie meer dan waar en kroonde zich voor één nacht tot keizer van Gent. Opnieuw een zeer geslaagde editie van misschien wel het meest hoogstaande feest van Vlaanderen. Wij kijken alvast uit naar wat Roots Of Minimal nog meer voor ons in petto heeft!

Enkele hoogtepunten: 

We moeten eerlijk blijven, Dixon was heer en meester van de dansvloer. Een ware keizer die ons met vele hoogtepunten heeft beschonken. Eentje die nog in ons geheugen zit, is een heerlijke vocal edit van MolokoForever More. 

Een ander collectief vreugde momentje was de nieuwe track van Jimmy Edgar. Kleine innerlijke meezingmomenten en de betere danspassen waren hier zeker aan de orde op deze aanstekelijke tune. 

Er waren nog ontelbare hoogtepunten in de monsterset van Dixon maar die kunnen we je niet allemaal meegeven. Laat het een warme oproep zijn aan alle (onterecht) afwezigen want voor ons was dit weer een avondje om niet snel te vergeten. Tot snel, Roots of Minimal

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel