Floorfiller-hoogmis met Magda (16/10)

Slechts twee weken stilte hebben we gekregen van de Floorfiller-crew. Na een uitzinnige succeseditie met Len Faki, was het op vrijdag 16 oktober de beurt aan Magda. Gekend door haar veelzijdigheid, technische perfectie en underground platenkeuze konden we ook niet anders dan haar nog eens bezoekje te brengen in de leukste kerk van Antwerpen, Café d’Anvers

We kwamen binnen om 00u15 om dan al meteen te merken dat we opkomend Limburgs talent hebben moeten missen. Vertier, die onlangs de Floorfillers dj-contest won, heeft duidelijk de juiste vibe te pakken. Met enkele rake producties en leuke bookings is dit zeker een naam om in het oog te houden, zeker nu hij een selectie beet heeft voor de finale van DJ-Mania. Al kunnen we je helaas niets over zijn set meegeven.

Over de set van Miss Shene daarentegen wel. De eerste van de Floorfiller-residents deed haar job meer dan uitstekend. 

De zaal was bijna half gevuld maar daar trok de jongedame zich niets van aan. Het was wel opvallend hoeveel ze weg had van Nicole Moudaber (dan wel onder de noemer techhouse) maar dat houden we even ter zijde. Haar set bestond uit groovende techhouse die met momenten zomerse invloeden ingespoten kreeg. Met enkele conga- en djembédeuntjes kregen onze benen het spontaan warm. Vrij statisch maar met uiterste concentratie hobbelde Miss Shene heel lekker naar het einde van haar set met de laatste nieuwe collab van Harvey McKay en Jay Lumen. Alles leek klaar voor volgende Floorfiller-resident in de rij.   

Nick Vallon nam over en besloot meteen een versnelling hoger te schakelen. Iets meer gekende techhouse en techno werd door de reuzen van CDA geblazen. Ja, dan hebben we het inderdaad over hun gigantisch sound system.

Tracks van ondere andere Adam Beyer, André Hommen en Gregor Tresher zorgden voor een leuke, energieke set die op de juiste momenten even dipjes aannam om dan weer hogere climaxen te bereiken in de tijd daarna. Tijdens zijn set werd de dansvloer al gauw wat compacter, iets dat naar onze mening wat lang op zich liet wachten. Wilde je sfeer, dan moest je vooraan zijn. Als je dat gebied wilde betreden, mocht je ook niet vies zijn van enkele Floorfiller-stickers. Wij hebben er stiekem enkele meegenomen om aan onze verzameling toe te voegen. 

Magda nam plaats achter het altaar en deed dat in haar gekende stijl. Publiek aftastend, afwachtend, ogen op de knoppen en na slechts een kwartiertje besloot ze om de bol los te zwieren.

De set, die zeer afwisselend was, kon ons bekoren maar deed ons niet verschieten. Underground techno met een vleugje acid werd afgewisseld met stevige techhouse. 

 

Minimal queen @magda_official is getting started @cafedanvers #Techno #Party #Nightlife

Posted by FloorFiller on vrijdag 16 oktober 2015

Dat iedereen meegesleurd werd in de sfeer, was duidelijk te merken. Enkelingen namen hogere oorden aan en trokken de aandacht naar zich toe zonder dat iemand zich daar aan stoorde. Leuke boel bij die Floorfillers als je het ons vraagt. De set van Magda vloog voorbij en voor we het wisten stond Natasja achter de decks. Deze Antwerpse technolady die in het voorbije jaar een heuse opmars heeft gemaakt, deed wat van haar werd verwacht. Lekker knallen! We zijn er zo goed als zeker van dat Natasja de laatste kerkgangers zondenvrij naar huis heeft kunnen sturen. Dat bleek achteraf ook zo te zijn, Natasja ontving complimenten bij de vleet en als toppunt het respect van Magda, met een dikke knuffel en een knipoog naar haar uitstekende trackkeuze. Natasja, die tegenwoordig in bijna heel Vlaanderen te bewonderen is, zit momenteel bij de AFTR-familie. Een event -en managementconcept met namen zoals Mendoza, Niobeat en Ben Solar.

Floorfiller heeft ons alvast kunnen bekoren met deze vijfde editie in Café d'Anvers. Al blijft er nog steeds ruimte voor een nieuwe, alvast nog betere, Floorfiller-ervaring. Voor meer informatie kan je best eens naar hun website surfen, voorzien van leuke foto's, mixtapes en up-to-date info over de volgende events. 

Wij zijn al vrij zeker dat ze ons nog mogen terug verwachten.