Masquerade brengt Noord-Limburg opnieuw tot leven (31/10)

Een feest van top kwaliteit in een dorp als Hechtel, iets wat jammer genoeg tegenwoordig eerder een uitzondering is. De mannen van Masquerade zagen hun kans om daar verandering in te brengen. Een line-up vol lokaal talent aangevuld met een nationale en internationale topper moesten het nachtleven in Noord-Limburg nieuw leven inblazen. Fuzz Magazine kwam speciaal een kijkje nemen.

Na eerdere edities met klinkende namen als Jan Blomqvist en Illesnoise kregen de organisatoren het voor elkaar om de Duitse Magdalena naar Limburg te laten afzakken. De vrouwelijke dj staat getekend op het Diynamic label van Solomun. Als co-headliner werd er gekozen om één van de grootste talenten van eigen bodem uit te nodigen. AMyn kennen we van Roots Of Minimal en richtte in 2014 ook mee Moodfamily op. Een label dat zich focust op de meer muzikale en diepere niche binnen de elektronische muziek. 

Jay Twice zorgde voor de eerste beats van de avond. Om de zaal verder op te warmen werd er beroep gedaan op Ellen Triek en Kretsch. Twee jongens die met hun Varia feesten een grote bijdrage leveren aan de lokale house en techno scene. Zoals we van hun gewoon zijn leverde ze opnieuw een strakke set af waarmee ze toch al enkele moedige dansers bij de toog weggelokt kregen.

Wanneer Masquerade residents Bère, Ritchie en Ken Monoa achter de decks kropen raakt de dansvloer steeds verder gevuld. De mannen voelden het publiek goed aan en wisten precies hoe ze hun genre moesten brengen. Tegen het einde werden de eerste bommetjes gedropt en ook de handjes gingen al eens de lucht in. Het hoogtepunt (misschien wel van heel de avond) moest wel de Four Tet remix van Eric Prydz - Opus geweest zijn. Na een opbouw van vijf minuten barste De Schans bijna uit zijn voegen. Het ideale moment om het roer door te geven aan de Duitse headliner. 

Magdalena deed wat van haar verwacht werd en kreeg Hechtel aan het dansen zoals we het daar nog niet vaak gezien hebben. Ze bouwde haar vibe rustig op om af en toe wat steviger uit de hoek te komen. Het opmerkelijk oudere publiek kon het wel smaken en was niet vies van de soms wat diepere tunes. Haar twee uur durende set ging nooit vervelen en ze leek er zelf ook van genoten te hebben. Tot snel nog eens, Magdalena!

De set van de avond moet wel door AMyn gespeeld zijn. Na eerst het tempo wat omlaag gedrukt te hebben bouwde hij opnieuw aan een vibe die we ons nog lang gaan herinneren. De minimalistische beats volgden elkaar op en het nog talrijk aanwezige publiek genoot duidelijk van de opmerkelijke closing-set. Van ons en de dansende menigte in Hechtel had hij nog wel wat langer mogen doorspelen, van AMyn krijgen we nooit genoeg! 

We kunnen Masquerade alleen maar dankbaar zijn om nieuw leven te blazen in het Limburgse nachtleven. Voor de volgende editie hebben de heren alvast een speciale headliner in petto. Stay tuned!