Rotterdam Terror Corps: de docu

Rotterdam Terror Corps, beroemd en berucht, maar niet minder dan incontournable in de muziekgeschiedenis - categorie hardcore. Het Nederlandse gezelschap kreeg Thump met zich mee voor een documentaire. Hieronder te bekijken!

Ze gingen harder wanneer anderen zachter gingen, zwommen meer dan eens tegen de trance-mainstream in en bouwden een expliciete livereputatie op; RTC is cult. Hoog tijd voor een documentaire, dachten ze bij Vice. Regisseur René Van Zundert doopte die No Happy Shit.

Het brein achter RTC is DJ Distortion. Hij vertelt hoe het ensemble al lang hardcore was nog voor er heuse gabbers waren, maar evengoed met een plan moesten komen wanneer de hype al lang voorbij was. Voor meer dan twee decennia relevant blijven in een bepaald genre zonder te willen doorstoten naar de mainstream, het is een opgave. Sinds drie jaar kruipt het bloed opnieuw waar het niet gaan kan en zijn ze opnieuw op tournee - danseres Bitch 69 inclusief.

Live vertaalt zich dat dan in een spektakel met vuur, naakte danseressen en de opgefokte MC RTsier. Ze amuseren zich nog steeds en maken de hardste beats uit hun bestaan, maar er zit wel een overlevingsplan achter: pakweg merchandise of boekingsagenten worden namelijk niet uit het oog verloren. Bekijk de docu No Happy Shit hieronder.

Ontdek meer...Video
Artiesten in dit artikel