YouTube-muziekkanaal Majestic Casual is niet meer

Een zomerse houseplaylist opzoeken op YouTube en je komt negen keren van de tien uit bij een kanaal als Majestic Casual, een lijst die zowel bekende als onbekende nummers bevat. De platen worden vaak voorzien van een foto met schaarsgeklede dames en een idyllisch landschap. Jammer genoeg kent dit sprookje geen happy end. Het YouTube-kanaal werd opgedoekt omwille van een inbreuk op het auteursrecht, foei!

"I'll be back!" Met deze leuze kwamen de oprichters van Majestic Casual op Facebook naar voren toen ze uit de ether gehaald werden door YouTube. Of het nu aan de foto's ligt of aan de muziek is nog niet duidelijk. We spreken over een kanaal dat om en rond de twee miljoen volgers had. Met grote ambitie lanceerden ze dan ook 2 cd's met nummers van onder andere Ellie Goulding, Flume en AlunaGeorge. Majestic Casual postte nummers met de nadruk op de genres deep house, indie en pop.

Fraude rond copyright is een brandend actueel onderwerp, zeker nu iedereen zomaar kan copy pasten. Bijna iedereen die ooit al eens iets op SoundCloud heeft proberen te plaatsen, kwam in aanraking met een copyright infringement-melding. Hoe en wanneer Majestic Casual terug zal komen, is nog onduidelijk.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel