Fuzzbox mixtape november: D4T5UN - Str8 FWD Promo Mix

Nu de temperatuur stilaan het nulpunt opzoekt, hebben de Vlaamse deejays weer lekker veel tijd om binnen te zitten en aan hun mixtapes te sleutelen. En dat merkten we deze maand ook in onze inbox op vi.be, waar weer de nodig kwaliteit binnen kwam. Het was moeilijk kiezen, maar uiteindelijk viel ons oor op de mix van het duo D4T5UN, dat bestaat uit Antwerpenaars Nigel Lau en Sidney Yacoubu.

De twee wisten ons te overtuigen met een frisse verzameling tracks die perfect bij het seizoen passen. Ze beschouwen labels zoals HyperdubTectonic en Tempa als voornaamste invloeden. Ijskoude techno vol snares die door merg en been gaat, met baslijnen die doen denken aan het holle kraken van een bevroren meer. Oorwarmers op, en gaan! 

Beginnen doet het duo met de Jean Nipon remix van het schitterende Peak van Piri Piri. Je wordt meteen bij het nekvel gegrepen en het wordt zo al heel snel duidelijk dat stilzitten geen optie zal zijn. Deze indruk wordt bevestigd door de tweede plaat, het buitenaardse Flashback van de Britse producer Hodge.

Str8 FWD Promo byD4t5un on Mixcloud

 Een logische volgende stap is natuurlijk Scuba met wat typische Hotflush Recordings beats, gevolgd door Martyn en Four Tet, die er verdacht goed tussen passen met hun stevige, rollende bongo’s. Op dat moment begint de mix echt goed te lopen en ben je normaal gezien helemaal mee in de flow die de jongens proberen te scheppen. De mixen zijn snel en sfeervol, en elke plaat voegt iets toe aan de sfeer.

Er stevig doorgehaald worden, en dat gebeurt ook. TesselaManni DeeAcre, Wen & Parris, allemaal maken ze er een enorm feest van. Denk daarbij aan diepe wobbles en een hele hoop rake snares en claps die al menig warenhuis op stelten hebben gezet. Over Manni Dee en Tessela gesproken, je kent D4T5UN misschien nog wel van op STR8 FWD in Trix afgelopen maand, waar ze mochten openen voor deze twee grootheden. Ze hebben goed opgelet, zo te horen.

In het tweede deel van de mix krijgen we eerst Rare Groove van Caski, gevolgd door meer Tessela met het meedogenloze Rough 2Blawan maakt een einde aan het hevigste deel van deze mix met Kaz. Het tempo blijft wel hoog liggen, het is dan ook een beetje jammer dat we na een dik half uur op de teller kijken en zien dat we nog maar tien minuten tegoed hebben.

Gelukkig zorgen RenartShiftedFrench Fries, en last but not least Egyptrixx voor een heel gevarieerd einde van de mix. Een prima einde voor een indrukwekkende mix, die alle kanten van de future bass en beats-scene verkent, met een goede afwisseling tussen oude bekenden en nieuwe ontdekkingen.

Tracklist

Piri Piri - Peak (Jean Nipon Word Office remix)
Hodge - Flashback
Scuba - Flash Addict
Martyn & Four Tet - Glassbeadgames (8 hours at Fabric dub)
Tessela - Bottom out
Manni Dee - Loop84
Acre - Burning Memories
Wen & Parris - Caught
Caski - Rare Groove
Tessela - Rough 2
Blawan - Kaz
Renart - Pronom Personnels
Sektor B - Shifted
French Fries - Bug Noticed
Egyptrixx - Water

Ontdek meer...Fuzzbox
Artiesten in dit artikel