CHVRCHES maakt Bedtime Mix voor BBC Radio 1

Als een mixtape de noemer 'slaapverwekkend' krijgt opgesteld, wijst dat meestal op niet veel goeds. Toch koos CHVRCHES bewust ervoor een tape in elkaar te draaien voor BBC Radio 1 met als doel de luisteraar in slaap te wiegen. Jon Hopkins, Mogwai, Aphex Twin, maar ook artiesten als My Bloody Valentine passeren de revue.

De Schotse electropopband CHVRCHES zag in 2011 het levenslicht en twee jaar later volgden een EP en het album The Bones Of What You Believe, dat wereldwijd warm werd onthaald. Dit jaar volgde dan de opvolger Every Open Eye op Virgin, waarmee de band kon bevestigen.

Maar naast hun optredens verzorgt bandlid Ian Cook regelmatig dj-sets. Zo was hij onlangs te gast bij Phil Taggart in diens show op BBC Radio 1. Als insteek voor zijn gebrachte mixtape koos hij voor een Bedtime Mix, een tape die je rustig kan beluisteren om je geleidelijk richting dromenland te doen afglijden. Daarvoor hanteerde hij tracks van onder meer Mogwai, My Bloody Valentine, Jon Hopkins, Aphex Twin en Brian Eno.

Foto: © Eliot Hazel

Ontdek meer...Mix
Artiesten in dit artikel