Gouden huwelijk in Piaf met Einmusik en Christian Löffler (28/11)

Feestconcept EDGE stelt voor: Einmusik en Christian Löffler in Piaf te Antwerpen. En dat allemaal volledig live! Fuzz Magazine was erbij en zag dat het goed was, heel goed…

Eerder dit jaar liet EDGE al menig monden openvallen toen het Stephan Bodzin naar Antwerpen haalde. De editie daarvoor wisten ze Hunter/Game te strikken. De verwachtingen liepen dus hoog op in de aanloop naar deze editie. Of die verwachtingen werden ingelost beslis je best zelf, maar Einmusik stond al langere tijd op onze bucketlist te pronken. Indien je zelf een soortgelijk lijstje hebt opgemaakt is het misschien geen slecht idee om EDGE te volgen. Wie weet met welk geweld komen ze de volgende keer op de proppen?

De man die de eerste beats van de avond mag knallen is BP, resident van EDGE. BP zet de toon met rustige techhouse. Bruyndonx Patrick (BP) draaide voor een zaal die niet afgeladen vol zat, maar liet toch een zaal achter die perfect opgewarmd was. Over een goede opener gesproken! Leuk detail: BP zet na zijn set z’n platenbak weg en mengt zich meteen tussen het feestgedruis om samen te genieten van Christian Löffler.

Christian Löffler, de volgende in het rijtje, werd eerder deze maand reeds besproken naar aanleiding van zijn nieuwste remix en zal dus alle aandacht krijgen die hij verdient. Zijn live-set was werkelijk magnifiek. In de wereld van de minimal-techno bestaan er al mooie intro’s, maar Christian doet daar een schepje bovenop. Hij had dan ook het publiek volledig mee vanaf minuut één. De jonge Duitser werd met open armen ontvangen in Piaf, dat intussen al gezellig vol liep. 

Wie al eens in Piaf is geweest, weet dat je vlakbij de artiesten kan dansen als je wil. Op die manier kan je ook alles zien wat de dj doet. Zo zagen we dat Löffler zich zonder stress stond te amuseren achter de knoppen, en dat werkte aanstekelijk. Christian speelde uiteraard veel van zijn eigen werk dat ondertussen algemeen gekend is. Afsluiten met een hoogtepunt? Zal wel zijn! Terwijl York in vol ornaat door de boxen knalt maakt Einmusik zich op voor zijn live-set. Spannend.

Einmusik dan. De minimal die een vrolijk melodische toets meekrijgt rolt gestaag uit de goed afgestelde boxen. In het publiek hangt een heerlijk gezellig en opgewekt sfeertje. Samuel Kindermann aka Einmusik deed wat van hem verwacht werd, Piaf ombouwen tot een walhalla voor liefhebbers van elektronische muziek. 

Na een korte break, die je na twee uur intensief dansen zeker kan gebruiken, trachtten we terug vooraan te gaan staan. Kindermann verwende ons met het beste uit zijn arsenaal, waarvoor dank. Na een sterke set van twee uur keerden Christian Löffler en Einmusik samen huiswaarts. Heren, het was ons een genoegen!

Eran Aviner sluit deze editie van EDGE af. Individuen die huiswaarts keren zijn zeldzaam maar zelfzeker, hoewel Eran de resterende meute blijft prikkelen. De avond blijkt meer dan geslaagd, dit mede dankzij een crew die de mensen met veel plezier verder helpt en muzikanten die het beste van zichzelf geven.

Naast deze lovende woorden hebben we toch een klein puntje van kritiek. Het is alom bekend dat de buren van Piaf, Petrol, af en toe ook feest vieren. Geen probleem maar wel jammer dat sommige stille momenten in Piaf overstemd worden door geluiden die afkomstig zijn van de nabijgelegen zaal. Dit kan en mag echter onder de categorie mierenneuken geplaatst worden. 

Foto's © SOLOVOV