RBEA maakt winnaars Vanguard Award en Best Remix Ever bekend

Na het uitstellen van de show rond de Red Bull Elektropedia Awards, komen we toch weer dichterbij tot de nieuwe datum: 16 december 2015. Naar aanloop van de awardshow maakt RBEA al enkele winnaars bekend. The Magician gaat aan de haal met Best Remix Ever en zeven personen worden in de bloemetjes gezet voor hun onuitwisbare bijdrage aan de elektronische scene.

We zitten ondertussen aan de vijfde editie van de Red Bull Elektropedia Awards. Dit jaar voor de eerste keer in Brussel. Maar liefst 19.392 elektronische muziekliefhebbers brachten hun stem uit.

Vanguard Award

De Vanguard Award wordt ieder jaar uitgereikt aan invloedrijke personen in de elektronische muziekindustrie. Personen die hun stempel op de scene hebben gedrukt of dat nog altijd doen. De prijsbeesten:

 • Dirk Da Davo & TB Frank van The Neon Judgement

Naast Front 242 kan ook The Neon Judgement beschouwd worden als een van de founding fathers van EBM (Electronic Body Music) in de jaren tachtig. De recentere remixen van o.a. Tiga and The Hacker van hun werk geven aan dat hun invloed nog steeds terug te vinden is bij hedendaagse producers en muzikanten. Na een 35-jarige carrière besloten ze dit jaar om ermee te stoppen.

The Neon Judgement

 • Luc Van Acker, Jan Van Roelen en Marcel Vanthilt van Arbeid Adelt!

The Neon Judgement stopt er dan wel mee, maar net op dat moment besloot Arbeid Adelt! zich terug in leven te roepen. De band heeft een nieuw album en ze zijn ook terug aan het touren! In de jaern tachtig zorgden ze voor de nodige ophef met nummers als De dag dat het zonlicht niet meer scheen, Lekker Westers en Belpop-klassieker Death Disco.

 • Carl de Moncharline van Who's Who's Land en The Wood

Deze man heeft het Brusselse nachtleven haast mee op poten gezet. Als artistiek directeur van Mirano, oprichter van het populaire Who's Who's Follies en eveneens oprichter van de legendarische club Who's Who's Land. Dat was dan vooral in de jaren negentig, maar ook nu nog is Carl actief in het nachtleven. Dan denken we aan zijn werk voor Balloon Day Parade en de prominente club The Wood.

 • Yves Smolders van Versuz

Na een passage bij de Zillion als marketing directeur, stopte Yves Smolders al zijn aandacht in de Hasseltse club Versuz. Met het nodige resultaat, want de Versuz mag gerust als een van de meest succesvolle clubs in ons land genoemd worden. Drie jaar terug verliet hij het Versuz-team om meer met eigen projecten bezig te zijn, maar bij de verhuis naar Grenslandhallen keerde ook Yves terug naar thuisfront Versuz.

Best Remix Ever

Nog een tipje van de sluier, The Magicians remix van I Follow Rivers werd verkozen tot Best Remix Ever. Hieronder de top 10:

BESTE BELGISCHE REMIX ALLER TIJDEN

 1. Lykke Li – I Follow Rivers (The Magician Remix)
 2. Gossip – Standing in the Way of Control (Soulwax Remix)
 3. Rusko – Everyday (Netsky Remix)
 4. Adele – Rolling in the Deep (Villa Remix)
 5. Justice – Phantom Pt. II (Soulwax Remix)
 6. Friendly Fires – Paris (Aeroplane Remix)
 7. Ben Pearce – What I Might Do (Kolombo Remix)
 8. MGMT – Kids (Soulwax Remix)
 9. The Fugees – Fu-Gee-La (Maverick & Poldoore Remix)
 10. Bon Iver – Minnesota WI (Vuurwerk Remix)