Bonobo presenteert Outlier Festival

Is er iets dat Simon Green niet kan? Deze man, beter bekend als Bonobo, heeft al in zowat heel de wereld opgetreden, heeft eigen radioshows, vier albums, twee DVD’s, kortom: alles wat een muzikant maar kan begeren. Zo pakte hij eerder dit jaar de Gentse Vooruit nog volledig in, zoals je bij ons kon lezen. En nu komt daar ook nog Outlier bij, een evenement dat hij volledig zelf mag cureren. Dat doet hij vanzelfsprekend in geheel eigen stijl, en het is dan ook geen verrassing dat de eerste namen al genoeg zijn om meteen een ticket naar Londen te boeken. Lees even mee.

Zo is er het duo Kiasmos, een IJslandse samenwerking tussen de multigetalenteerde Ólafur Arnalds en Janus Rasmussen. De twee brengen een allesomvattende audiovisuele ervaring, waarmee ze vorige maand nog Electric Brixton - capaciteit: 1800 - uitverkochten. Eentje om naar uit te kijken.

Daarnaast kan je je verheugen op Nocturnal Sunshine, het diepere en duistere alias van Maya Jane Coles. Haar eerste album onder deze naam werd begin dit jaar via haar eigen label I/AM/ME gereleased, en werd erg goed ontvangen. Het klinkt een beetje als dubstep maar dan op een erg sfeervolle manier, tussen Burial en Plastician

De volgende knaller op de affiche is Special Request, aka Paul Woolford die zich van zijn junglist-kant laat zien. Je kan dit alter ego kennen van underground hits als Forbidden of Amnesia. Woolford bracht dit jaar ook een semi-album van negen tracks uit onder dit alias, Modern Warfare (EPs 1-3), dat uitstekend geschikt is om eender welke club met de grond gelijk te maken. 

Voorlopig als andere namen bekend: R&S-beatmeester Lone, de sfeervolle muziek van Throwing Snow en Trevino, het house-alter ego van Marcus Intalex. We raden ook nog graag man of the moment Hodge aan. Deze jonge producer uit Bristol heeft een heel eigen stijl, en wordt wel eens "de toekomst van techno” genoemd. 

Zoals je ziet is de line-up - die nog niet compleet is - al erg gevarieerd, het zal dan ook alle kanten op gaan tijdens deze avond. Begin dus al maar te zoeken naar vliegtickets, want op 12 maart 2016 wordt het de moeite om naar Tobbaco Dock in Londen af te zakken. Al helemaal in de mood? Beluister dan bijvoorbeeld nog eens de remix die Bonobo dit jaar maakte voor George FitzGerald, of bekijk hieronder nog eens zijn video voor Cirrus