AFTR15 was perfect begin van het nieuwe jaar

Voor het tweede jaar op rij mocht Aftrwhat het nieuwe jaar inluiden in het magische Kasteel Van Hoen in Geetbets. Deze keer nodigden ze FloorFiller uit om de tweede zaal te hosten. Op de line-up stonden onder meer André Hommen, Ramon Tapia en Nico Morano

Vorige zomer organiseerden ze hun eerste festival dat meteen op een regelrecht succes uitdraaide. Sindsdien gaat het hard voor de mannen achter Aftrwhat. Ze bouwden in geen tijd een waslijst aan residents op waarvan vooral Natasja, Ben Solar en J.KØPS er bovenuit steken. 

Hun feestjes gaan altijd door op de meest speciale locaties; vorige maand nog in een grot waarvan het adres niet op voorhand verklapt werd: je kon enkel mee met de bus. 2015 werd zo hét jaar voor de Aarschottenaren met een nominatie voor Breakthrough Festival op de Red Bull Elektropedia Awards als kers op de taart. En ook 2016 begon dus met een knaller. 

Het Kasteel van Hoen vormde voor de tweede keer op rij de uitvalsbasis voor Aftrwhats nieuwjaarsfeestje. Er waren twee zalen, eentje waar FloorFiller voor de muziek zorgde, de andere zaal nam Aftrwhat zelf voor zijn rekening. Via SLASH9.tv kon je alles live volgen, als je iets wou drinken, kon je met de bus naar huis en als je even genoeg had van alle muziek, kon je bekomen in de chillroom. De organisatie had echt aan alles gedacht. Dat ze goed bezig zijn daar in Aarschot, is het minste wat we kunnen zeggen.

We hadden al vernomen dat het vorig jaar misliep in de vestiaire met lange wachtrijen en verloren spullen. Dit jaar waren er lockers en verliep alles een stuk vlotter. Op 5 minuten tijd waren we binnen en om een drankje te scoren moest je ook niet langer dan 2 minuten wachten. Toch wel een applausje waard als je weet dat de keet uitverkocht was en er meer dan 1500 feestvierders aanwezig waren. Het publiek kwam uit alle uithoeken van België. Zo hebben we ons beste Antwerps en Frans meerdere malen naar boven moeten halen.

Er stonden meer dan 10 deejays op de line-up en als we over elke dj iets moesten zeggen, dan werd dit een ellenlange epistel. Daarom maakten we een top 5 van de beste sets van de avond/nacht/ochtend.

Natasja 

Vorig jaar draaide ze nog samen met Vision Machine, dit jaar deed ze het lekker op haar eentje. En hoe! Natasja deed de zaal meer dan eens daveren op zijn grondvesten en dat kon het -vooral- mannelijke publiek voor haar zeker pruimen. Samen met Niobeat is ze de leading lady van de Vlaams-Brabantse techno en dat bewees ze hier nog maar eens. 

Ramon Tapia

Ja, eigenlijk kon deze niet ontbreken. Als Ramon Tapia ergens moet draaien, zit het altijd goed. Hij sloot 2015 af met een nieuwe EP en kwam rond 5 uur aan de bak toen het kasteel nog steeds tot de nok gevuld was. Hijzelf had er zo te zien ook veel zin in. Ramon leverde een stevige techouse-set af, met hier en daar een vleugje techno. 

J.KØPS 

Zijn naam prijkt de laatste tijd op bijna elk degelijk techno-feestje in Limburg en Vlaams-Brabant, en hij krijgt onvoorwaardelijke steun van onze Vlaamse techno-koning Redhead. Dan weet je wel wat je kan verwachten. Naar zijn set keken we eigenlijk het meest van al uit en hij stelde zeker niet teleur. De zaal ging helemaal mee, zeker toen hij onderstaand bommetje dropte. 

Ben Solar

We hadden 'em bijna gemist, tot een alerte vriendin ons waarschuwde. Usain Bolt-gewijs holden we richting de desbreffende zaal waar Ben Solar al 20 minuten aan zijn live-set bezig was. Drammende techno rilde doorheen onze aderen en dat een hele set lang. 

Vertier b2b Nick Vallon

Vertier is de nieuwste telg van de FloorFiller-familie en hij werd meteen rond middernacht voor de leeuwen gegooid. Vertier speelde samen met zijn patron Nick Vallon de pannen van het dak. Het duo staat de laatste tijd vaak samen achter de draaitafels. Ze brachten een set gevuld met nieuw eigen materiaal en ook heel wat onbekendere plaatjes. De mensen die buiten naar het vuurwerk aan het loeren waren, hebben heel wat gemist. Iets harder dan wat we van hen gewoon zijn, maar hey, het is Nieuwjaar voor iets! 

Foto's door kemizz en Jelle Dreesen