Nieuwe namen voor Bonobo's Outlier Festival

Op 12 maart cureert de Brit Simon Green aka Bonobo in het Londense Tobacco Dock zijn eigen festival, waar hij ook als headliner zal spelen. Voordien al liet het festival een eerste lading namen op ons los met onder andere Special RequestKiasmosNocturnal Sunshine en dus Bonobo zelf, die onlangs nog zijn nieuwe album aankondigde. De tweede lading die nu volgt is mogelijk nog ongeloofelijker dan de vorige.

Zo werd bekend dat ook George FitzGerald komt, misschien wel dé man van 2015. Met zijn album Fading Love en remixen voor onder andere Jon Hopkins was hij alomtegenwoordig het afgelopen jaar. Hopelijk gaat hij in 2016 gewoon door op de ingeslagen weg, 'cause we like what we see

Tweede naam is Gilles Peterson, een van de belangrijkste smaakmakers wereldwijd, die met zijn show op BBC Radio 6 elke week de beste nieuwe artiesten een podium schenkt. Peterson heeft een ongeëvenaarde kennis van muziek, en zijn dj-sets zijn dan ook een bonte verzameling van allerlei verschillende stijlen, van wereldmuziek tot trap en house.

Verder zal ook Maya Jane Coles als zichzelf spelen, naast haar optreden als Nocturnal Sunshine. Zo zien we beide kanten van deze veelzijdige dame. De line-up wordt voorlopig vervolledigd met Romare, Glenn Astro en Lapalux. Veel talent dus - zo blijkt uit onderstaande fragmenten - op de line-up, en eentje om naar uit te kijken als je het ons vraagt.