Eric Prydz en Rob Swire scoren Hottest Record of the Week

Dat Eric Prydz in februari met zijn eerste, langverwachte full album komt mag ondertussen geweten zijn. Sinds de zomer veroverde hij dansvloeren over de hele wereld met zijn knaller van formaat, Opus, tevens de titeltrack van het album. En dan zwijgen we nog over de hele stroom aan EP’s onder zijn aliassen Pryda en Cirez D. Als we op de kwaliteit van al die nieuwe muziek mogen afgaan, dan kunnen we met enige zekerheid stellen dat Opus LP één van de strafste elektronische albums van de jongste jaren moet worden.

Gelukkig geeft Prydz ons af en toe al een voorsmaakje van al dat lekkers. Zijn tweede podcast voor Beats One van Apple Music begon met de woorden: “First up, a bit of a curveball. What do you think of this?” Toen begon de track die sinds deze vrijdag bekend staat als Breathe featuring Rob Swire

Jawel, een regelrechte radiobom met vocals van de frontman van Pendulum, die onlangs nog hun volledige comeback aankondigden. De track is deze week op BBC Radio 1 door Annie Mac dan ook met recht en rede uitgeroepen tot Hottest Record of the Week. Breathe is een crossover hit van het zuiverste water die het allerbeste doet verhopen voor het album van volgende maand.