Drie uur lang genieten van San Soda op Play'house (09/01/16)

Afgelopen weekend vond in Sint-Truiden de eerste Play’house van het jaar plaats. De mannen achter Play'house starten 2016 met een editie die teruggrijpt naar hun roots in het vertrouwde thuis 't Speelhof. De 18de eeuwse Tiendeschuur in Sint-Truiden werd sinds lang weer omgetoverd tot housetempel en mocht zich opmaken voor een extra lange set van San Soda.

Het was al een tijdje geleden dat we San Soda nog aan het werk zagen. Met een drie uur durende set die hij mocht spelen was dit de uitgelezen kans om die verloren tijd goed te maken. Enthousiast als we zijn, waren we al vroeg aanwezig. Bij aankomst was Chicago Habit al halfweg zijn set. Wachtend tot de zaal rustig volliep, en tot San Soda aan de beurt kwam, gingen we toch maar even proeven van de cocktails waar iedereen mee in de hand danste.

Met die complementaire cocktail was het onmogelijk om stil te staan tijdens de set van de vaste resident en organisator Chicago Habit. Hij mocht de aftrap geven op Play’house en wist perfect de stemming te zetten voor het begin van de avond. Zeker tegen het einde van zijn set had hij de flow goed te pakken.

Wanneer San Soda aan de beurt was, was de zaal goed gevuld en de temperatuur al flink gestegen. Hij was zoals steeds zijn enthousiaste zelf en dat straalde af op het publiek. Niets dan blije gezichten waar niemand leek stil te staan.

Hij speelde zijn set grotendeels op vinyl. En schotelde ons een mix van disco en house voor waarin stiekem enkele keren een vleugje acid in verscholen zat. Het afwisselen tussen vergeten discoparels en houseklassiekers volgde elkaar in een snel tempo op en zorgde voor een flow die typisch is aan San Soda. Het af en toe overslaan van de naald op de vinyl leek niemand echt te storen en bewijst dat hij zijn liefde voor mixen op vinyl nog niet verloren heeft.

Afsluiten was weggelegd voor de jongens van Bollen en Fichtner. Of enkel Bollen, om precies te zijn. Hij nam de troon over van San Soda en schakelde onmiddellijk een versnelling hoger. Zijn iets meer uptempo house en techno zorgde voor een goede afsluiter van een geslaagde avond. Tot groot plezier van het aanwezige publiek.

Iets over de helft van de set van Bollen eisten de cocktails hun tol en was het tijd om naar huis te gaan. De rest van het publiek had er nog lang niet genoeg van, maar wij keken al terug op een geslaagde editie van Play’house, in wat toch steeds een speciale setting is, die bovenste verdieping van de Tiendeschuur.

 

Foto's door : Wannes Riemis