Lany Recordings @ Private Sessions (15/01)

Op vrijdag 15 januari was het tijd voor een nieuwe editie van Private Sessions. Midden in de rosse buurten van de Gentse binnenstad wisten ze opnieuw een fantastische locatie te strikken. Op het muzikale menu: Lany & Friends. De avond stond namelijk in het teken van Lany Recordings en de recente release van de Sue Avenue EP. Ook Stavroz en Audio City Soul tekenden present.

Nadat we de kleine doorgang temidden de rosse buurt uiteindelijk vonden in het gure regenweer, werd meteen duidelijk dat de heren van Private Sessions een goeie reden hadden zich in deze buurt te verschuilen. Een prachtig pand dat zowel als lounge en als club dienst kon doen, vormde het decor - inclusief wand met vintage televisietoestellen - voor deze editie van Private Sessions.

Bij onze aankomst trok Audio City Soul al van leer. De Antwerpse producer, die velen wellicht kennen als de synthman achter Turnlab, had in het verleden al releases op het toonaangevende We Play House Recordings en is ook kind aan huis bij Lany Recordings. Geen onlogische keuze dus.

Maks deed exact wat er van hem verwacht werd, en misschien zelfs meer. Met gezapige housebeats dreef hij geleidelijk aan het tempo lichtjes de hoogte in, terwijl zijn sounds steeds voller klonken op het excellente sound system. Een van de betere warm ups die we al zagen. Wat ons betreft mocht hij gerust nog een tijdje doorgaan. 

Daarna waren de heren van Stavroz aan zet. Voor hun set gaven ze ons al mee dat ze naast hun gloednieuwe live show, zich ook meer zouden focussen op hun dj-sets met nu al enkele interessante buitenlandse gigs in het vooruitzicht. 2016 belooft dus een boeiend jaar te worden.

Hun remix op de Sue Avenue EP mag dan wel aan de trage kant zijn, tijdens Private Sessions legden ze er duchtig de pees op. De fijne housebeats vlogen ons om de oren en aan hun energieke manier van draaien te zien, amuseerden IJsbrand en Gert zich zelf ook rot. Hun set was de perfecte voorzet die Sue Avenue maar moest binnenkoppen.

De avond stond in het teken van de release van Sue Avenue hun Same Same EP op Lany Recordings, dus kon Sue Avenue natuurlijk zelf niet ontbreken. Voor de gelegenheid hadden Hannes en Pieter ook Charlotte Adigéry opgetrommeld om de zanglijnen te verzorgen.

Het werd een live set die meteen op de dansbenen mikte met perfect afgemeten beats, volle synths, sprankelend gitaarspel en een stem om u tegen te zeggen. We hoorden de nummers van de EP passeren en vooral Homeless bleek - zoals verwacht - een schot in de roos.

Naar het einde toe namen de beats de bovenhand en werd een versnelling hoger geschakeld. Een aangename live show die telkens wanneer wat ééntonigheid begon te dreigen, een andere wending nam. Mits wat verfijning kan dit wel een topper worden tijdens de komende zomermaanden.

Tot slot nam opperhoofd Maxim Lany de decks over. In zijn gekende stijl mixte hij feilloos plaat na plaat in elkaar. We kennen weinig dj's die hun set zo goed kunnen opbouwen als Lany en wanneer hij met zijn effectjes begon te spelen, was het hek helemaal van de dam. Klassiekers als Cirez D zijn On Off werden afgewisseld met recent werk en het stomende feestje werd steeds naar een hoger niveau getild.

Naar het einde van de avond toe werd het tempo weer wat teruggeschroefd. IJsbrand van Stavroz besloot ook nog een plaatje mee te draaien en ook Lunår, die onlangs nog zijn tape opgenomen in een Duits fort opnam, verscheen ten tonele. Door de topmuziek gedurende de hele avond, waren we de tijd zowaar uit het oog verloren. Plots beseften we dat er nog een zwart beest, genaamd 'examens' bestond, en besloten we huiswaarts te keren op de tonen van Frankey & Sandrino hun Acamar.

Private Sessions leverde alweer een ganse avond lang kwaliteitsvolle topmuziek, aangeboden in een unieke setting. Vooral de set van Stavroz kon ons ten zeerste bekoren en Sue Avenue kan het met hun live show - mits wat finetunen - ver schoppen. Private Sessions, het was ons alweer een genoegen, tot de volgende!

Foto's: © Mathias Lambrecht