Volledige line-up Awakenings Festival 2016 bekend!

Awakenings Festival doet wat het zoals elk jaar moet doen. Een onwaarschijnlijk knappe line-up droppen waar nauwelijks aan te tippen valt. Elke house- en technoliefhebber zal zijn zin kunnen vinden tussen bijna honderd acts op acht podia, verdeeld over twee dagen.

De samenstelling van de line-up is heel simpel. Noem gewoon elke grote naam uit de house- en vooral technowereld op en je zal die naam ook terugvinden op de affiche. Hier gaan we.

Area V

Op zaterdag verwelkomt Area V grootmeesters Sven Väth en Joris Voorn en op zondag is het Adam Beyer zijn beurt om het Drumcode­-label op ons los te laten met onder andere vrouwlief Ida Engberg en Alan Fitzpatrick.

Onze Area V­-tip: Henrik Schwarz is nog steeds onze lieveling binnen de Innervisions-familie. En dat wil wat zeggen als je moet opboksen tegen Dixon en Âme. Zeker met een liveset zou Henrik Schwarz bovenaan je to do list moeten staan op Awakenings.

Passeren ook op dit podium: Adriatique, Job Jobse, Melon, Bart Skills, Dense & Pika, Nicole Moudaber & Victor Calderone en Pan-Pot tot tweemaal toe.

Area W

Op zaterdag staat Adam Beyer dan weer op dit podium waar hij de decks kan delen met de Chileense technogod Ricardo Villalobos. Zondag is het de beurt aan de diepere bassen van Maya Jane Coles en Marco Carola.

Onze Area W-tip: Joran van Pol heeft zijn eigen melodieuze stijl ontwikkeld na een tijdje onder de vleugels van Richie Hawtin en Dubfire geleefd te hebben. Een Nederlander waar onze noorderburen - in tegenstelling tot hun voetballers - enorm trots op kunnen zijn.

Passeren ook op dit podium: Apollonia, Loco Dice, Recondite (live), William Kouam Djoko, Gaiser (live), Joseph Capriati en Paco Osuna.

Area X

Op zaterdag wordt dit een klein zweefpartijtje met Maceo Plex en Secret Cinema & Egbert terwijl je op zondag jezelf zal moeten verankeren om niet weggeblazen te worden door Jeff Mills, Dave Clarke & DJ Bone en Nina Kraviz & Exos.

Onze Area X­-tip: Ben Klock & Marcel Dettmann, Duits, snoei, en hard. Genoeg gezegd.

Passeren ook op dit podium: Markantonio & Luigi Madonna, nogmaals Joseph Capriati, Matador (live), Reinier Zonnevels, Abstract Division & Tim Wolff en Scuba & Boddika.

Area Y

Voor de grote Richie Hawtin zijn beste vrienden uitnodigt op zondag is het eerst tijd voor Chris Liebing, opnieuw Dave Clarke én Len Faki om er een industrieel knalfeest van te maken op zaterdag.

Onze Area Y-tip: Blijf op zaterdag hangen op dit podium en kom volledig in trance van dit hard technogeknal, want naast voorgaande halfgoden wordt er ook nog geknalpot door nog maar eens Marcel Dettmann, Stranger en Vril (live).

Passeren ook op dit podium: Fabio Florido, Hito, opnieuw Maceo Plex - je zou hem de dag voordien maar eens gemist hebben - en The Martinez Brothers.

Area Z

Als je denkt dat het echt niet meer harder kan pakt Awakenings opeens uit met Pet Duo en AnD. Ook op zondag krijg je hier nog steeds geen rust, zowel Speedy J als Oscar Mulero op je overvol bord.

Onze Area Z-tip: Voor de schranztechno-liefhebbers - waar zitten jullie tegenwoordig? - is Fatima Hajji wellicht het meest opzwepende dat ze ooit hebben meegemaakt. Wij willen nog een rondje Hajji!

Passeren ook op dit podium: Dax J, Edge of Motion, Jeff Rushin, Sam Paganini, The Advent & Industrialyzer, Clouds, DJ Red, DVS1, Rødhåd en Voices from the Lake (live).

Area A

Voor de mensen die het graag wat rustiger hebben maar toch van diepe bassen houden presenteert Awakenings Mind Against en Robag Wruhme op zaterdag. Om van de liveset van Gui Boratto nog maar te zwijgen. Op zondag is het jezelf verliezen in de epos die Oliver Koletzki heet met - hopelijk aansluitend - de liveset van Oliver Schories. Kippenvel.

Onze Area A-tip: Dit podium heeft zoveel te bieden maar de man die al het langst op ons verlanglijstje staat is Gabriel Ananda, één van Sven Väths oudste Cocoon-iconen (coconen¸ ciconen?). En dat in combinatie met die andere labelkolonel Dominik Eulberg. Watertanden.

Passeren ook op dit podium: Bicep, Florinsz Janvier, Jackmaster, Alle Farben, De Sluwe Vos, Noir & Hayze en Prunk.

Area B

Hier komen alle grootmeesters nog eens in reserve, voor het geval je de andere dag ergens in slaap was gevallen tegen een dranghek. Ben Klock, Nina Kraviz, Sven Väth, Len Faki en Rødhåd - samen met Alex.Do deze keer - maken het weer goed me je.

Onze Area B-tip: Dat we enthousiast zijn over Henrik Schwarz is al geweten ondertussen. Maar laat de man een liveset geven naast Âme en we zijn helemaal het noorden kwijt. Schwarzmann líve, van de naam alleen al beginnen we te duizelen.

Passeren ook op dit podium: Albert van Abbe, Haeken, Karenn (live), Awanto3, Damien Lazarus en Luciano.

Area C

Als je denkt dat je alles al gezien hebt is daar opeens Area C. Misschien wel ons favoriet podium als je kijkt naar al die geweldige livesets van Stephan Bodzin, Extrawelt, Kollektiv Turmstrasse en op zondag de geweldige KiNK - ook al live!

Onze Area C-tip: Je bent in Nederland, ga alsjeblief naar Joris Voorn. En misschien ook naar Agoria. Doe Kölsch ook maar. Het zal knopen doorhakken of wenen in een hoekje worden. Het één sluit het ander niet uit, natuurlijk.

Passeren ook op dit podium: Bram Fidder, Joris Delacroix & The Avener, Monkey Safari, Sonja Moonear, andhim en Michel de Hey & Ici Sans Merci.

Awakenings Festival vindt dit jaar plaats op 25 en 26 juni op het terrein van recreatiegebied Spaarnwoude Houtrak, nabij Amsterdam. Op het uurschema is het voorlopig nog even wachten maar de line-up kan je nog eens rustig overlopen op hun website. Voor tickets kan je vanaf vandaag terecht op de ticketpagina van Awakenings.