Outlook Festival strikt Damian Marley en Goldie MBE

Het is weer die tijd van het jaar: alle zomerfestivals hebben hun headliners vastliggen, en de eerste namen worden gelost. Zo ook Outlook Festival, dat dit jaar aan zijn negende editie toe is en van 31 augustus tot 4 september plaatsvindt in het Kroatische Pula. De eerste namen zijn alvast om van te smullen! Zo mogen de gelukkige fuifgangers zich al opmaken voor reggaegrootheid Damian Marley, al lang veel meer dan de-zoon-van. Ook drum 'n bass-legende Goldie, die sinds kort MBE (Member of the British Empire) achter zijn naam mag zetten, is van de partij. 

Deze twee zijn nog maar de opvallendste van de 80 namen die gelost werden. Zoals we van Outlook gewoon zijn staat er een breed scala aan artiesten klaar, die allemaal tot de top van hun vakgebied behoren. Zo komen ook dubstep-grootheden Mala en Hyperdub-baas Kode9 hun klasse tonen, gesteund door een hoop kleppers waaronder Kahn & Neek, JKenzoCommodo, en Gantz

Ook drum 'n bass is traditioneel heel sterk vertegenwoordigd op de line-up, met Goldie MBE uiteraard als headliner, maar met verder ook een fijne verzameling onnavolgbare artiesten. Andy C, baas van Ram Records komt jongleren met decks, gesteund door onder andere de Hollanders van Noisia. Verder siert ook mooi volk als CalibreHazard, en Dub Phizix & Strategy de affiche. 

De rest van de line-up is lastig in een hokje te vatten: zo staan Detroit hiphoplegendes Slum Village (bekend als de groep die de betreurde J Dilla lanceerde), broederlijk naast de nieuwe garde in de vorm van Joey Bada$$. Uit de UK heb je gevestigde waarden Artful Dodger en Kano naast bekenden als Riko Dan en Rejjie Snow, en aanstormend talent Stormzy.

En dan hebben we het nog niet gehad over wereldtoppers zoals Congo Natty, Lady Leshurr of Angel Haze! Ook de bass-scene krijgt een aandeel, met erg uiteenlopende artiesten als MJ ColeHodge, DJ Q, Swindle en Eliphino. De hokjesdenkers blijven beter thuis. 

De volledige line-up kan je hier zien, we kunnen alleen nog concluderen dat als je begin september nog niks te doen hebt, het absoluut tijd is om je ticket te boeken! 

The initial Outlook Festival 2016 line-up is here!See you at the Fort: bit.ly/O15ja25Geplaatst door Outlook Festival op maandag 25 januari 2016

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel