Kersvers Nassau Festival stelt line-up voor

Het gloednieuwe ééndagsfestival Nassau Festival heeft zopas zijn programmatie bekendgemaakt. Het Olympisch Stadion in Amsterdam zal tijdens Koningsdag omgetoverd worden tot een heuse danstempel met vier podia. De organisaties Straf_Werk, ReaktorThump en dj/producer De Sluwe Vos kregen de eer om elk een stage te hosten. In onderstaande videoboodschap stelde de organisatie de - bijna - volledige line-up voor, waarop nog één plaats leeg blijft.

Nassau Festival pakt uit met een vooruitstrevende line-up. Een knappe selectie artiesten, en dat voor de eerste editie. Op woensdag 27 april zullen onder andere Amerikaanse, Duitse en Italiaanse artiesten afzakken naar Amsterdam om Koningsdag te vieren. We vinden het dan ook wel jammer dat de Belgische driekleur op die dag aan deze kant van de grens blijft wapperen.

Beginnen doen we met Straf_Werk. Zij nodigen Jamie Jones uit om zijn warme, eerder melodische beats op ons los te laten. Hij wordt gevolgd door een liveset van Henrik Schwarz (!), The Martinez Brothers, Eats Everything en Detroit Swindle. De hekkensluiter en rookie van dit gezelschap is Luuk Van Dijk, amper 19 jaar oud en bezig aan een opmars binnen het Nederlandse nachtleven. 

Reaktor staat in Nederland bekend om zijn technofeesten. Hun headliner maakten ze nog niet bekend maar ze geven alvast een goede hint door het platenlabel van de artiest prijs te geven. We wachten dus nog op een grote naam van het Deense Ostgut Ton-label. Van diezelfde familie passeert ook Kobosil de revue, die er geen graten in ziet om de basdrum af en toe te laten voor wat hij is. Oscar Mulero, Dax J en Marco Shuttle vervolledigen het lijstje. Verwacht je aan een resem duistere knallen die je pas loslaten wanneer zij dat beslissen.

De Sluwe Vos drukte de afgelopen jaren zijn stempel op het nachtleven in Nederland, België en ver daarbuiten. Het is dan ook geen enorme verrassing dat deze heer net dat tikkeltje meer mag doen. De meest bekende naam op zijn podium moet wel Ben Sims zijn. Onder zijn alias Ron Bacardi duikt de Brit in de eerder ruwe house met hier en daar een vleugje disco. Buiten Jimmy Edgar en de reeds vernoemde Ben Sims presents Ron Bacardi is Nederland kampioen op deze stage. De Sluwe Vos laat de duo's Gerd & Serge en Samuel Deep & Wouter S. de trots van het koninkrijk verdedigen.

De vierde en laatste organisatie die een podium ter beschikking krijgt is Thump. Ze pakken uit met Carl Craig als headliner. Een grote naam met veel faam die we jammer genoeg niet op Awakenings zien staan. Daarnaast zien we ook Mind Against, die de laatste tijd veel in ons vizier komt. De tweede, en laatste liveset van het Nassau Festival zal voorzien worden door Mathew Johnson. Ook opvallend is dat tINI tot nu toe de enige vrouwelijke artiest is die mag aantreden in het Olympisch Stadion. De allerlaatste naam die we meegeven is Amsterdammer Boris Werner.

We zijn erg benieuwd naar dit jonge festival en wensen de organisatie erg veel succes en een mooie toekomst toe. Nassau Festival vindt zoals gezegd plaats op woensdag 27 april in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De ticketverkoop - waarvoor je je eerst moet registreren - begint op vrijdag 26 februari.