LISTEN : A Brussels Future Music Festival

Het belooft een straf voorjaar te worden voor de liefhebbers van kwalitatieve elektronische muziek. Nog maar pas werd in Antwerpen het nieuwe meerdaagse event Over Tijd voorgesteld en nu krijgt ook Brussel er een frisse wind in festivalland bij. Listen zal plaatsvinden op 14, 15 en 15 april in het centrum van onze hoofdstad. Tijdens de eerste twee dagen strekt het festival zich uit over verschillende locaties in de stad, om dan op de laatste dag het publiek samen te brengen op het bekende plein aan de Kunstberg. 

Qua programmatie zet de organisatie duidelijk in op pure kwaliteit. De legendarische Duitse synthesizerpionier Manuel Göttsching komt zijn live-show brengen en ook Fatima Yamaha, het alter-ego van Bas Bron van De Jeugd Van Tegenwoordig, komt voor het eerst in ons land optreden. Verder zullen ook Harvey Sutherland, Gigi Masin, Suso en Toulouse Low Trax hun live-performances komen voorstellen aan het Brusselse publiek. 

Op het nieuwe festival is er ook plaats voor heel wat dj's die hun stiel perfect beheren. Detroitlegende Omar S komt zijn ding doen en ook DJ Food van het fameuse Ninja Tune zal van de partij zijn. Naast heel wat oudgedienden is er op de line-up van Listen! ook plaats voor de nieuwe generatie dj's. San Soda, Midland en Lawrence Le Doux komen het beste van hunzelf geven. De programmatie is nog verre van compleet dus we zijn bijzonder benieuwd naar welke toppers de organisatie achter het nieuwe festival nog uit hun hoed zullen toveren. 

Naast muziek is er op het event ook plaats voor andere zaken. Er zal een platenbeurs georganiseerd worden, verschillende artiesten komen een lezing of workshop geven en ook kunst zal zijn plaats krijgen op het festival. Wij kunnen alvast besluiten dat de Brusselse cultuur zich opnieuw van zijn beste kant laat zien.