High On House met Jacky & Santé @ Café d'Anvers (19/02)

Wat voor de heren Tim Gys, Sam Schnabel en Christoph Van Hecke begon als een leuke uitdaging anderhalf jaar geleden, is uitgedraaid op een heuse house krachttoer doorheen Antwerpen. Eind november bliezen ze met veel succes hun eerste kaarsjes uit op een verjaardagsfeest in Petrol. Namen zoals Ramon TapiaDi Chiara Brothers en Truth Be Told passeerden de revue op verschillende locaties doorheen heel Antwerpen. Club Baroque, PetrolPiaf en nu dus in de bekendste club in het hartje van de rosse buurt, Café d'Anvers. We hebben het inderdaad over High On House, moest u nog twijfelen.

Met hun concept willen de vrienden hun visie van house laten doorstromen naar een wijder publiek in de regio van Antwerpen. Deze editie was qua line-up alleszins de meest veelbelovende. Zo haalden ze Avotre-labelbaas Santé en Jacky uit Newcastle naar de Scheldestad. Opgevuld met de gebruikelijke High On House-residents ging het weer een avond worden waarbij we op niet al te veel danspauzes moesten rekenen. 

Djaxx nam de warmup voor zijn rekening. Aan de sfeer en de warmte die publiek afgaf, konden we enkel stellen dat hij dat zeer goed had gedaan. Jacky had niet veel nodig om de intussen goed volgelopen dansvloer in beweging te krijgen. Dat deed hij met housetracks die geïnjecteerd waren met gekende samples.

Zijn sound konden we niet echt als uniek omschrijven want daarvoor speelde hij net iets te gekende tech-housetracks. Dat hij wel een aimabel figuur had, moeten we niet aan twijfelen. Met een charismatische baard en een nog leukere snor, was het een plezier om naar te kijken en op te dansen. Wanneer hij zijn nieuwste plak 'Diskotek' speelde en daarbij de begintonen van Modjo, Lady op de break liet doorkomen, had hij onze aandacht wel te pakken. 

Technisch hadden we weinig aan te merken maar het energieniveau was wel niet geheel consistent doorheen zijn set. Meestal is dit muggenziftwerk maar door de overname van Santé hoorden we meteen het contrast.

De bassen rolden nog net wat heviger en de flow ging in de positieve zin de hoogte in. De dansvloer en het aanwezige publiek gingen meer en meer op in de steeds energiekere muziek. We hoorden ook enkele releases vanop zijn eigen label, Avotre. Zonder al te veel show zorgde hij voor meerdere momenten van extase waarbij we steeds in de spotlight werden gezet door de Antwerpse lichtjockey.

De tracks die hij draaide rolden lekker door de Pioneer-reuzen die nog steeds goed zijn voor plaatselijke aardbevingen. Hij voldeed aan de verwachtigen en zijn set leek ook in een oogwenk voorbij te zijn. Voor we het wisten stond er een ander icoon. Eentje die iets jonger en Antwerpser is welliswaar. 

Niels Feijen nam vlot over, kreeg nog een laatste pint van zijn vriendin, en ging lekker baasmodus verder. We hebben deze heer ondertussen al meerdere malen gezien / gehoord en nog nooit konden we iets aanmerken op zijn kunnen. Hij voelt steeds zijn publiek goed aan en speelt er binnen de paar minuten vlot op in. Het eerste uur zette hij de stijgende lijn verder met tech-house. Iets wat niet zo voor de hand lag aangezien Santé zeer stevig eindigde.

Toch wist hij daar nog een schepje boven op te doen met technisch verfijnde effectjes toverde hij de breaks om tot momenten van geroep en getier. Na dit uur dat bestond uit veelal exclusieve en onuitgebrachte tracks, besloot hij om de technomap te openen zonder dat geen enkele bezoeker zich daaraan stoorde. 

Omstreeks half zes moesten we vaststellen dat ons licht griepje van de voorbije dagen nog niet volledig uit ons systeem was en besloten we huiswaarts te gaan. Bocain had nog het genoegen om de uitgelaten bezoekers te voorzien van een housey dessertenbuffet. 

 

Last friday @ Café d'Anvers (Official), one of my last tracks when I closed High On House, after Jacky, Santé, Niels...
Geplaatst door Bocain op maandag 22 februari 2016

iFeel: High On House was kort samengevat een gezellig Antwerps onderonsje dat het vooral moest hebben van zijn innige sfeer en kwalitatieve line-up. Volgende editie trekken ze naar Ampere en halen ze Oxia en Hermanez naar de koekenstad. Wij wensen ze alleszins nog veel succes met hun housetourné doorheen Antwerpen!

Fotograaf: Marlies Van Cappellen