5 YRS FUZZ: 5 exclusieve tracks van eigen bodem

Het Fuzz-jaar staat volledig in het teken van '5'. We bestaan vijf jaar lang - waarvoor een verjaardagsfeestje volgt op 1 april in Decadance, Gent - en haalden onlangs 5000 Facebook-likes. Om het rijtje compleet te maken, vroegen we vijf inlandse producers of ze een nummer voor ons hadden klaarliggen. We maken er namelijk onze missie van het Belgische nachtleven op het voorplan te krijgen, kan je nagaan!

Zowel opkomend talent als gevestigde waarden zijn aanwezig in de selectie. We hebben fijnzinnige house, stompende techno en razende drum & bass, van unieke solo's tot veelzijdige quatre mains, van groovy slowcooks tot genadeloze dansbeenbijters. Hier zijn ze!

Daan - Swedish Designer Drugs (Stavroz edit)

De opmerkzame lezers zullen 'm al gehoord hebben tijdens de week van Eigen Kweek op Studio Brussel. Daar heeft het Gentse ensemble dit radioseizoen namelijk een vaste post op vrijdagavond. Tijdens die speciale set tijdens de week van Eigen Kweek knutselden ze een set in elkaar die maar liefst twaalf eigen edits bevatte. Deze herwerking van Daan zijn Swedish Designer Drugs mogen we jullie nu in het kader van 5 YRS FUZZ aanbieden!

Phara - Zaandam

Phara doet wellicht nog niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar daar komt ongetwijfeld binnekort verandering in. Met zijn frisse techno wist het lid van de Korridor-familie het Britse toplabel Black Sun Records te overtuigen om zijn album uit te brengen. Zeker niet mis, wanneer we erbij vertellen dat ook grootheden als Blawan, AnD en Sunil Sharpe het label als springplank gebruikten.

Phase - Joint Venture 

Drum & bass mag niet ontbreken in een overzicht met opkomende toppers uit ons Belgenland. Dat Phase dan als perfect voorbeeld dient, heeft ie te danken aan releases op Med School (de talentenstal van Hospital Records), Radar Records van Murdock en Audioporn Records (waaronder een remix voor Dub FX!). Hij was het afgelopen jaar te horen in onze Fuzz Exclusief - dankLab Tape, maar ook op Rinse FM, Star Warz, RAM Night, Invaderz XL, Tacticz en in zowat alle uithoeken van Europa. 2016? Wordt nog beter!

Cachette - Where Is Louis?

Cachette is een mysterieus project van een talentvolle landgenoot. Eerder bracht hij reeds zijn sterke Volcano EP uit op het Taub Recordings en vormde een van zijn tracks een onderdeel van het Limburgse label hun kerstcadeau. Met zijn laatste producties trok hij zelfs enkele internationale toppers zoals Metodi Hristov over de streep om een productie van hem te draaien. Bij Fuzz krijgen we nu de eer zijn track Where Is Louis? te streamen!

Ben Solar - My Rampage

Ben Solar werkt al enkele jaren met pompende technobeats aan zijn gestage weg naar de top, iets wat we bij Fuzz al vaker opmerkten. Vorige zomer leverde Benjamin Vanderzeypen ons nog de beste mixtape van de maand en hij was één van dé hoogtepunten toen we het nieuwe jaar inzetten tijdens AFTR15. Vorige maand nog loste hij een ongetitelde topplaat en nu krijgen we zijn track My Rampage toegeschoven. Een topper in wording, die Ben Solar.

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel