Nieuwe namen voor openingsconcerten Dekmantel Festival

Net zoals vorig jaar zal er ook deze editie een openingsconcert georganiseerd worden voor het Dekmantel Festival. De organisatie kiest voor vier unieke locaties met een sterke culturele traditie in het centrum van Amsterdam. Naast in het Muziekgebouw zullen er dit jaar ook concerten plaatsvinden in het Bimhuis, EYE Film Museum en in de Tolhuistuin van Paradiso. Alle locaties liggen op relatief korte afstand van elkaar en zijn bereikbaar met de gratis ferries. Dekmantel organiseert dit jaar ook voor het eerst enkele lezingen en een filmvoorstelling tijdens de openingsavond van het meerdaagse festival. 

Heel wat legendes uit de elektronische muziekwereld zullen hun opwachting maken in één van de verschillende locaties. De Britse industrial-newwavegroep Cabaret Voltaire, het Braziliaanse jazz-trio Azymuth en Nine Inch Nails-muzikant Alessandro Cortini werden aan de line-up toegevoegd. Eerder was er al aangekondigd dat James Holden, Tony Allen en Shackleton & Ernesto Tomasini van de partij zouden zijn. 

Wie nog geen ticket heeft voor Dekmantel Festival 2016 kan er maar beter wat haast achter zetten want de combi-tickets zijn al zo goed als uitverkocht! Wij zullen alvast opnieuw aanwezig zijn dit jaar!