Frank Wiedemann komt met eerste solo-EP

Frank Wiedemann brengt deze week zijn eerste EP Moorthon uit op Innervisions, het label dat hij samen met goede vrienden Dixon en Kristian Beyer startte in 2005. De EP zal bestaan uit 3 tracks en is de Duitser zijn eerste soloplaat. Release op 18 maart 2016, mark the date!

Wiedemann is zeker niet aan zijn proefstuk toe als het over platen uitbrengen gaat: hij is vooral bekend voor zijn rol in het duo Âme, waar deze knoppenvirtuoos voor de live-elementen zorgt terwijl zijn kompaan Kristian Beyer het mixen op zich neemt. In 2012 bundelde hij ook de krachten met de Australische RY X, wat later resulteerde in Howling. Eenvoud heerste maar kwam verrassend en nieuw over. Hun album Sacred Ground werd met open armen ontvangen en een meer dan gesmaakte tour was een logisch gevolg van hun succes.

Fragmenten of previews van de 3 nieuwe tracks zijn zo goed als onvindbaar en enorm gegeerd. Men vermoedt dat Dixon er eentje in zijn tape voor Resident Advisor's 500ste podcast stak (52:33), maar dit is helaas nooit bevestigd. Het nummer zou Moorthon II heten en klinkt veelbelovend.

Update! Ondertussen heeft Innervisions een preview van Wiedemann's nieuwe EP online gezet. Laat je meevoeren door de genialiteit van deze man en geniet, zoals het hoort.

Foto: Holger Wüst

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel