Secret Solstice Festival laat je dansen in een vulkaan

Je hebt je niet miskeken. Het Ijslandse Secret Solstice Festival zal voor het eerst bezoekers binnen in een vulkaan laten feesten. Voel je het al heet worden? Wij wel. Nu de plaatsen zijn beperkt, amper 20 mensen kunnen op dit moment een ticket proberen te bemachtigen.

Het is eens iets anders, een elektronisch muziekfestival met lava als dansvloer. Vorig jaar had de organisatie al een andere primeur, toen kozen ze voor een gletsjer als locatie. De 20 'gelukkigen' zullen met de helikoper naar het toegangspunt van de Trihnukagigur, naam van de vulkaan, gebracht worden. Via een open lift zullen ze dieper afdalen in de vulkaan. De laatste uitbarsting van deze vulkaan vond zo'n 4.000 jaar geleden plaats, een zogenaamde slapende vulkaan.

De headliner die er zal spelen maakt de organisatie liever nog niet bekend. "Het zal een akoestische performance worden van een erg bekend iemand", zegt organisator Fred Olafsson nog.

Nu Secret Solstice Festival heeft nog heel wat anders te bieden op meer normale locaties. Daarvoor kunnen ze rekenen op namen als Deetron, Derrick Carter, Midland, Paranoid London, Jamie Jones, St Germain, Kerri Chandler, Skream, Art Department en nog heel wat anderen. Hieronder hun volledige line-up: