SoundCloud start met abonnementen in de VS

Het hek is van de dam: het langverwachte maandelijks abonnement van SoundCloud wordt opgestart in de Verenigde Staten. Eindelijk, want het Berlijnse bedrijf is de afgelopen jaren door woelige wateren moeten varen gezien de grote opbrengsten, tot teleurstelling van hun partners, uitbleven.

SoundCloud Go moet het nieuwe geldezeltje van de populaire muziekstreamdienst worden. Jammer genoeg zullen we nog even moeten wachten in België, gezien hun abonnement enkel nog maar in de VS beschikbaar is voor 9,99 dollar per maand. Hoogstwaarschijnlijk zullen de prijzen bij ons in dezelfde lijn liggen.

Een erg competitieve prijs is het echt niet. Terwijl andere streamingdiensten op het punt staan om hun prijzen te verlagen, mist SoundCloud de kans om het streaminglandschap te ontwrichten door met lagere prijzen op de proppen te komen.

De extra's die je krijgt met SoundCloud Go zijn ook vrij vaag. Zo krijg je toegang tot 'nog meer' tracks. Welke tracks dit dan zijn, is ons onbekend. Verder zal je niet meer gestoord worden door advertenties, maar tot op heden zijn er in België nog geen reclames tussen het afspelen door.

De meest interessante toevoeging is misschien wel het offline afspelen van je likes op je smartphone. Je kan via de Android of iOS app instellen dat je huidige en toekomstige likes offline opgeslagen worden zodat je geen mobiel internet hoeft te gebruiken. Interessant voor mensen die weinig data hebben bij hun mobiel abonnement.

Wanneer de app precies in ons land er komt is nog niet aangekondigd, maar zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten.

Hieronder zijn er enkele beelden waarop je kan zien hoe het offline luisteren precies in zijn werk zal gaan:

 

 

Lees het volledige persbericht op de blog van Soundcloud.