Nina Kraviz brengt track Aphex Twin uit

De zesde release van Nina Kraviz haar label Trip komt eraan. Bij de zevenledige When I Was 14 werden de tracks opnieuw geselecteerd als passend puzzelstuk binnen een bepaalde gedachtegang als fundering van de release. Opvallend is dat naast vaste waarde Bjarki en enkele aanstormende talenten, ook een nummer van Aphex Twin onder zijn AFX-alias op de tracklist te vinden is.

Het verhaal achter deze release ontstond na een discussie tussen Nina Kraviz en de grafisch ontwerper van Trip, Tombo. Daarin besproken ze waarop mensen zich baseren om hun meningen en kritieken te uiten. Nina geeft mee: “All things are relative and all eyes are different. In the end, it’s important to grow and shape your opinion, make up your own.”

De meest in het oog springende artiest op de tracklist is AFX, een alter ego van muzikaal meesterbrein Aphex Twin. De track p-string werd ergens in de jaren ’90 geproduceerd en verscheen vorig jaar eventjes online op Aphex Twin zijn SoundCloud-account. Nu krijgt het nummer dus na al die jaren een volwaardige release.

When I Was 14 verschijnt op 14 mei via Trip en krijgt op 20 mei een vinylrelease mee.

Tracklist 
A1 Bjarki - Baepolar 
A2 Nina Kraviz - Don’t Mind Wrong Keys 
B1 AFX – p-string 
C1 Bjarki – Naked Naked 
C2 Barcode Population – Temple Ball 
D1 Biogen – Untitled 
D2 PTU - Taorak 

Ontdek meer...Album
Tags