Vice City bevestigt met Money $ex Records (09/04)

Vice City begint stilletjes aan een cultstatus te vergaren in het Antwerpse nachtleven met haar funk- en discopartijtjes. De heren Max Graef, Kickflip Mike en Glenn Astro mogen na het succes van hun vorige passages op Vice City hun kunstjes nog eens over doen en brengen daarvoor al hun labelvrienden van Money $ex Records mee. Berlijnse funk, soul, jazz, disco en house, all night long!

Veilig aangekomen in de Antwerpse Piaf volgt al snel de eerste meevaller van de avond, het achterplein is geopend. Altijd een sleutel tot succes voor feesten in Piaf en Petrol. Wat ons meteen bij de tweede meevaller brengt, bij de buren van Petrol valt er vanavond niets te beleven. Over drum ‘n’ bass of acidfeestjes die het volume van Vice City overheersen maken we ons dus ook al geen zorgen.

Onder het goedkeurend oog van labelbaas Delfonic beginnen de jongens van Money $ex Records enthousiast aan hun set. Timetable-gewijs draait het zevental heel de nacht lang back to back to back to back to back to back to back. Heel leuk om iets op die manier te programmeren, maar bewaar als toeschouwer het onderscheid tussen al die Berlijnse kwajongens maar eens.

Een poging daartoe. Alex Seidel en Max Graef openen de debatten met jazz en funk. Die laatste vindt het trouwens heel grappig om de cadet van het gezelschap - Alex Seidel - helemaal wild te zien gaan op beatloze jazz. Excentriek ventje, die Seidel.

Ondertussen zit het publiek te wachten op de eerste echte dansbeats. Dat is ook de deejays niet ontgaan en Glenn Astro kiest ervoor om via hiphop op onze dansbenen in te spelen. Wanneer iets later labelbaas Delfonic zich komt moeien zijn we getuige van de meeste funky platen van de avond.

Over de ganse avond gezien spelen de deejays kriskras door elkaar. Maar we zijn ondertussen half twee en het is opnieuw Alex Seidel die het voortouw neemt en een eerste echte 'soloset' uit z’n handen tovert. De eerste houseplaten van de avond zijn gespot, jammer genoeg soms ondersteund door een krakend geluidssysteem.

De jongens zitten er hier en daar eens naast met hun overgang. Maar dat gebeurt nu eenmaal tijdens een vinylset en er kraait geen haan naar. Het publiek is dan ook in vorm en laat zich volledig gaan tijdens een intermezzo van funky hiphop en schuurplaten. De paar heethoofden die aanwezig zijn worden vriendelijk verzocht volgende keer thuis te blijven.

Wanneer Luds zich in de strijd werpt evolueert het festijn richting een stevig housefeest met hier en daar een accentje acid. Ook met Imyrmind en Kickflip Mike blijven we in de hogere housesferen hangen terwijl de andere heren van Money $ex Records er stilletjes aan de brui aan geven. Met uitzondering van Alex Seidel uiteraard, die jongen is die nacht acht uur lang aan een recordtempo platen blijven opleggen met zeer veel enthousiasme. Chapeau, kerel.

Vice City bevestigt opnieuw dat het in staat is om kwaliteit af te leveren, in een goede sfeer. De heren van Money $ex Records hebben voor een geniale opbouw gezorgd van jazz en soul richting hiphop, disco en later zelfs acidhouse en atmosferische dansplaten.

Uitkijken naar de volgende editie van Vice City is ook al aan de orde, waar er vooruit geblikt wordt naar hun officiële partner Dimensions Festival. Met een beetje meeval is de knorrige securityman dan wat beter gezind.