Pukkelpop geeft 23 nieuwe namen vrij

Op vrijdag klokslag 11 uur vuurde Pukkelpop weer enkele nieuwe namen op ons af. Opnieuw maken heel wat dj's of elektronische artiesten tussen het lijstje. Naast enkele internationale kleppers zal ook nationaal talent schitteren op de Kiewitse podia. Eerder werden al kleppers als Soulwax, LCD Soundsystem en Chemical Brothers aangekondigd.

De gebroeders Coorevits, a.k.a. Compact Disk Dummies staan er helemaal opnieuw. Nu single Holy Love de hitlijsten verovert en de release van hun album nakend is, zullen we hen ook vaak terugzien op de festivalpodia. Zo ook op Pukkelpop. Hun opvolger als winnaar van Humo's Rock Rally, Warhola, vervoegt hen op de affiche. Charlotte de Witte, die onlangs nog de nieuwe Actually EP uitbracht, zal dan weer de Belgische technoleverancier van dienst zijn.

Verder treffen we ook Dusky aan op de line-up, die recent nog de eerste single van hun album loste. Snakehips en Swindle brengen eveneens hun beste beats mee naar Limburg en ook de liefhebbers van de urban scene kunnen hun duimen en vingers aflikken bij het horen van namen als DJ Craze, Hucci en Just Blaze. DJ Snake wordt dan weer uitgespeeld als één van de healiners.

De fans van Howling raden we ook aan een kijkje te nemen bij Ry X, de vocalist van het duo dat hij samen met Frank Wiedemann vormt.

Het volledige lijstje nieuwe acts kan je raadplegen op de website van Pukkelpop.