Extrema Outdoor BE 2016: de aanraders van Fuzz!

Al wie een voorliefde voor house en techno heeft, voelt zich moreel verplicht op 13, 14 en 15 af te zakken naar Houthalen-Helchteren voor de muzikale hoogmis genaamd Extrema Outdoor. Ook dit jaar schotelt de organisatie ons een waanzinnige line-up voor, verspreid over tal van podia. Verlies je zelfs soms het overzicht of kan je maar niet kiezen welke artiesten je gaat bekijken? Lees dan zeker verder! We somden enkele acts op die je naar onze mening allerminst mag missen, de aanraders van Fuzz Magazine!

Vrijdag 13 mei

Op vrijdag nemen Forty Five, Caféina en Desperados/FloorFiller - waarvan we de opperhoofden Nick Vallon en Joyhauser recent nog aan een interview onderwierpen - de invulling van de podia voor hun rekening. De eerste dag krijgen we vooral Belgische acts te verwerken met ook enkele internationale kleppers.

Als DJ-Mania-winnaar mag Kijumba zich nu ook in Houthalen-Helchteren bewijzen, waarna hij wordt opgevolgd door zijn voorgangers, Gewelt. Ook gevestigde waarden Ugur Yurt en onze favoriete vos Goldfox treden er aan. Allen acts die een garantie zijn op een meer dan degelijke set!

Caféina brengt dan weer onder meer Nico Morano - check zijn Fuzz Exclusief! - en Niels Feijen mee. Met hun aanstekelijke housebeats zullen deze heren je dansbenen ongetwijfeld aan het werk zetten. Verder weet Arno Stolz, die op de Desperados/FloorFiller Stage speelt, ons al enige tijd te bekoren met uitstekende producties, zoals zijn Pole Dancer EP en zijn Movers EP

Maar op vrijdag wordt het vooral uitkijken naar de twee grote kleppers: Kölsch en Matador. Kölsch is wellicht één van de meest productieve artiesten die muziekwereld rijk is. Voortdurend komt hij met nieuwe releases op de proppen, zoals zijn recentste Dogma EP samen met Michael Mayer. Naast het producen van ultieme dance classics, blijkt de sympathieke Deen bovendien een top-dj, wat hij met verve demonstreerde in Café d'Anvers.

Die andere klepper Matador is ondertussen al een tijdje bezig zich te settelen tussen de absolute wereldsterren die de technowereld rijk is. De Ier richtte onlangs nog zijn eigen label Rukus op waarop hij zelf de eerste release verzorgde met zijn gevierde album Ructions. Een zoveelste release waarmee Matador piekt in tal van lijsten en charts op platformen als Beatport. Op Extrema Outdoor brengt hij een anderhalf uur durende live set. Kölsch of Matador? Een eerste groot dilemma voor elke Extrema-bezoeker...

Zaterdag 14 mei

Zaterdag gooit Extrema Outdoor alle remmen los met maar liefst zeven podia! Bij de artiesten die het festival die dag openen, springt vooral Deltano op de Feestgedruis Stage in het oog. Deze Limburgse producer gooit al een tijdje hoge ogen met zijn sterke producties, zoals zijn Apotheosis EP.

Na Deltano zal het Deense Sweet Trade-talent Be Svendsen gezwind overnemen. Een artiest die op dit moment nog geen algehele bekendheid geniet, maar die wel met zijn zwoele producties met recht en rede op de grote poort richting doorbraak staat te bonken. Wie Be Svendsen zou missen: later op de dag krijg je in de Vaag Arena nog een herkansing.

Want om 13u zullen enkele andere internationale toppers reeds hun duivels ontbinden die je absoluut niet mag missen. Adriatique, wiens Soul Valley EP opnieuw een schot in de roos is, zal Houthalen-Helchteren al in de vroege namiddag inpalmen met hemelse tracks. Een niet te missen act.

Opnieuw ook heel wat Belgisch talent 's namiddags, waarbij we vooral uitkijken naar de geniale live set van ABSURD. Ook Fred Hush, die ons reeds een exclusieve mixtape leverde, en Igor Vicente zijn 's namiddags aan zet. Een andere Belgische act die we met stip aanduiden: de heren van Raw District, die onlangs nog tekenden op Matthias Tanzmann zijn Moon Harbour

Aan wereldtoppers geen gebrek op zaterdag. Een kleine bloemlezing: Seth Troxler, Jackmaster, DJ Tennis, Recondite, Tale Of Us, Gregor Tresher, Bjarki, Eats Everything, ... Een keuze maken lijkt bijna onmogelijk met zoveel lekkers op de line-up. Als er toch knopen moeten doorgehakt worden, opteren wij in de late namiddag en vooravond voor de Red Bull Elektropedia Stage, waar DJ Tennis de boel opwarmt voor Recondite zijn altijd uitstekende live set. Nadien reppen we ons richting Feestgedruis Stage waar Scuba zijn magistrale beats op het publiek zal loslaten.

Afsluiten kan zowel met Nina Kraviz, Art Department, Patrick Topping, Disco Dasco en Akira. Toch kiezen we hier voor die andere ultieme grootheid: Maceo Plex. Na zijn verbluffende set op Draaimolen Festival waagt de voormalige ghost producer opnieuw zijn kans om Houthalen-Helchteren te veroveren.

Zondag 15 mei.

Op zondag zal het feestje op de weide al vroeg starten. Lamaz - die tijdens de opening van Kompass een uitstekende set leverde - opent er de Vaag Arena en op de Feestgedruis Stage zullen Ishtar en Ode Maen (check zijn interview!) & Massaar verantwoordelijk zijn voor een eerste climax. Ook Amelie Lens, die recent nog tekende op Pan-Pot hun Second State, haalt haar beste platen boven in de namiddag. 

Het lijkt wel alsof enkele stages het beste voor het laatst houden. Zo vervolledigt de Feestgedruis Stage na Ode Maen & Massaar op zondag de line-up met topper Linear Straight, gevolgd door kleppers Marco Faraone en Luke Slater. En wat dan gezegd van Blawan en levende legende Jeff Mills? Maar de andere stages hoeven allerminst onder te doen. Zo staan Skream en Jamie Jones op de Labyrinth / Hot Creations Stage in het rood omcirkeld op ons programma.

Op het La Rocca / Ants-podium is ervaren rot Nic Fanciulli dan weer de grote headliner. Ook Red Bull Elektropedia sluit in schoonheid de driedaagse af. Met Guti live, Pan-Pot en Loco Dice weten zij ons misschien op papier wel het meeste te overtuigen. 

Sowieso staat Extrema Outdoor ieder jaar garant voor aartsmoeilijke keuzes, wat niet meer dan logisch is met zo'n fenomenale line-up samengeperst op drie festivaldagen... Wie we uiteindelijk effectief zullen bekijken, laten we aan de gemoedstoestand van het moment over. Maar waar geen twijfel voor staat: Extrema Outdoor 2016 wordt een onvergetelijk festival met tal van sets die ons wellicht de rest van ons leven zullen bijblijven!

Ondertussen kan je ook de app van Extrema Outdoor downloaden! Zo blijf je altijd op de hoogte omtrent de laatste nieuwtjes en heb je de timetable altijd bij de hand!