Tien jaar The Subs: a decade of dance

The Subs bestaan tien jaar! Het Gentse collectief groeide in die tijd uit tot één van de grootste dance-acts die ons Belgenland rijk is. Om dat alles te vieren is er de nieuwe single Longest Night en best-of-album A Decade Of Dance.

Tien jaar van feesten, touren, nieuwe vrienden leren kennen, maar vooral; tien jaar muziek maken. Sinds Lektroluv Records hen tekende in 2006 begon het sprookje. Uiteindelijk zouden er drie full albums, heel wat radiohits en een mooi cv van festivals volgen. Van Pukkelpop, Rock Werchter, Tomorrowland en I Love Techno tot over de landsgrenzen heen richting verre oorden als China, Japan en Australië.

Deze mijlpaal leek het ideale moment om even over de schouder terug te kijken. Ze goten hun rijkgevulde erfenis in A Decade Of Dance, een best-of-album met achttien nummers die een trip down memory lane opleveren. Van het allereerste nummer ooit You Make Me Spill, hits als Kiss My Trance en F**k That S**t tot de samenwerkingen met Etienne De Crécy, Highbloo en Partyharders: de tracklist mag gerust legendarisch genoemd worden. Ook de videoclip voor nieuwe single Longest Night bestaat uit archiefmateriaal vanop tour.

En nu? Uitbollen zit er alvast niet in. Deze zomer brengen ze een exclusieve festivalshow op Pukkelpop inclusief al hun hits. Op 26 mei passeren ze in Decadance, een dag later ligt A Decade Of Dance zowel op CD, op vinyl als digitaal in de rekken. Een pre-order plaatsen kan nu al. Ontdek hieronder de volledige tracklist.

A Decade Of Dance-tracklist
1. Trapped (ft. Colonel Abrams)
2. Close to Faith (ft. Friends in Paris)
3. Longest Night
4. The Moment To Give (ft. Etienne De Crecy)
5. You Make Me Spill
6. Don't Stop (ft. Highbloo)
7. Concorde (ft. Jean-Pierre Castaldi)
8. Mitsubitchi
9. From Dusk Till Down
10. The Face of the Planet
11. Music is the New Religion
12. Kiss My Trance
13. Arpolis
14. Substraktion
15. Papillon
16. F**k That S**t
17. My Punk
18. The Pope of Dope (ft. Partyharders)
19. Decontrol

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel