Kaytranada laat debuutalbum 99,9% op ons los

We hebben een tijdje moeten wachten op het debuutalbum van de Canadese producer Kaytranada, maar we worden rijkelijk beloond voor dat (on)geduld. Op 99,9% vinden we samenwerkingen terug met AlunaGeorge, BADBADNOTGOOD, Craig David en verschillende rappers zoals Vic Mensa, GoldLink en Anderson.Paak.

99,9% brengt maar liefst 59 minuten luisterplezier, verspreid over 15 nummers. Voorafgaand aan het album bracht Kaytranada de nummers BUS RIDE en DRIVE ME CRAZY en het spelletje 99,9% uit. Hoe verder je in het spelletje geraakte, hoe meer nummers je van het nieuwe album hoorde.

Wie vorige zomer naar een Kaytranada-set is gaan luisteren, zal zeker een aantal nummers herkennen. LEAVE ME ALONE, VIVID DREAMS en TRACK UNO, allemaal platen die we meermaals gehoord hebben in zijn sets van vorige zomer. En wij maar Shazamen..

Kaytranada haalt met dit album zijn volledige arsenaal van producing skills naar boven. Van jazzy-hiphop zoals op GLOWED UP, funk op TRACK UNO, r&b op GOT IT GOOD, tot toekomstige festivalhit LITE SPOTS.

Het album is digitaal te beluisteren via Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play en Amazon. Op de fysieke release van de vinyl is het nog even wachten. Deze is wereldwijd uitgesteld naar 17 juni.