Extrema Outdoor 2016 - Dag 3: Volharding op een bedje van wolken

Het was al een immens gezellige boel daar op Extrema Outdoor, en daar moest dan nog een dagje bij. Na al heel wat feillose sets en uren aan nieuwe muziek gehoord te hebben, keken we toch weer uit naar de laatste uitputtingsslag. Dag een kreeg Kölsch de eer die hij verdiende en op dag twee werd ook lustig gedanst. Naar goede gewoonte werd voorspeld dat het op zondag niet al te droog zou blijven. De Extrema-weergoden waren ons echter weer goedgezind, en gaven ons slecht enkele druppels die als spreekwoordelijke afkoeling konden dienen. Een truitje extra was dus geen slechte zet.

Beginnen, deden we bij onze Feestgedruis-piraten. Door de speakers kwamen minimalistische en donker getinte bassen. Gezwind mochten Ode Maen en Massaar voor een vol strand hun ding doen. De Traktor delay begint stilaan hun handelsmerk te worden en zorgde dan ook voor veel interactie met het publiek. Een ideale set om die benen terug in gang te krijgen.

Na een verdiend applaus mocht Linear Straight met zijn Ableton-trui de lijn verder omhoog trekken. Met de wind langs achter en de zon die op zeldzame momenten even kwam piepen, trok hij het publiek verder op sleeptouw. De minimalistische melodieën en Traktor-gestuurde breaks maakten plaats voor rechtdoor rechtaan techno. Tracks van onder andere UVBMixtion en Slam ft. Mr V Wanna Take You There, waren enkele van de vele hoogtepunten waarop het publiek lustig de vuisten in de lucht gooide.

Zonder al te veel show liet het pseudoniem van Radical G/ Glenn De Keteleer het publiek losgaan op zijn technoverhaal. Met het oog op nog een lange dag, schakelden we een tandje terug en besloten Los Suruba een bezoekje te geven.

Zij stonden op de Ants Stage waar de colony lichtjes begon toe te nemen op het, in vergelijking met vorig jaar, verkleinde strand. De Ants promogirls waren al lustig iedereen aan het volplakken met mieren terwijl wij aan het genieten waren op kabbelende techhouse beats waarbij ook plaats werd gemaakt voor een David Bowie tribute.

Let’s Dance werd er dan ook goed letterlijk genomen vandaag. De twee Spaanse heren zijn al sinds 2013 residents van het succesvolle concept en leverden sublieme mixes af. De Ibiza-vibe waar Ants om gekend staat, brachten ze even naar het bewolkte limburg.

Enkele tracks van onder andere Methodi Hristov, Leftwing & Kody en met de echte de klassieker Spanish Fly van 2000 and One sloten wij ons bezoek hier af. Tijd om de rest van het elektronische muziekpretpark te aanschouwen. Met een stevige looppas in de benen wilden we het laatste half uur van Guti nog even meepikken. Deze man speelde als één van de weinig artiesten live op de Red Bull Elektropedia Mainstage. Hij speelde een vrij sobere techhouse set waar de zomerse melodieën de half gevulde stage in een lichte beweging zetten.

Met de stevige sets van de voorgaande artiesten bleven we toch lichtjes op onze honger zitten. Het schema was echter onverbiddelijk en met lichte tegenzin trokken we terug naar het piratenstrand waar Marco Faraone op zijn geliefde stek weer deed wat hij het beste kon.

De boel in gang steken, strakke mixing en af en toe die klassieker ertussen gooien die je deed vergeten dat de tijd wel degelijk weg tikte. In dit geval met de all-timer Age of Love (Jam & Spoon remix) en Never Grow Old - Floorplan. De piraten werden luidruchtiger met de minuut en waren aan een ware veroveringstocht bezig.

En dat het tempo enkel maar de hoogte in ging gaan, was dan ook door velen geweten. Luke Slater ging goed verder op het werk van de altijd goed gezinde en graaggeziene Italiaan. Een goede drie kwartier later konden we besluiten dat alles er in ging op het Feestgedruis-strand. Deze keer wat meer futuristisch getinte techno waarbij het bpm mondjes maat de weg naar boven vond.

19u: even de benen de nodige energie geven met een kleine portie ravioli en we konden de dag afsluiten bij de Red Bull Elektropedia Mainstage. Pan-Pot en Loco Dice waren voor ons de eerste keuze. Ook omdat we enkele weken terug The Wizzard tijdens Kozzmozz al aan het werk zagen. De drukte bij het mooi uitgewerkte stage werd met de seconde groter. De twee Duitse technobaronnen van het label Second State tekenden vorige maand nog Amelie Lens op hun label en delen er op woensdag 18 mei nogmaals de decks mee in de befaamde Watergate Club.

Nu traden ze aan met techno zonder franjes. De sound deed uitstekend haar werk aangezien we de bassen weer mooi in het borstbeen voelden trillen. Die paar uur vlogen voorbij en met het gebruik van de meer gekende platen, wekten ze een collectief handenfestijn los.

Zelfs de zon zorgde voor spontane reacties bij de talrijke feestgangers die aan het genieten waren van de sterke set van Pan-Pot. Afsluiten deden ze met de remix van Dense & Pika van Tiga’s plaat, Planet E. Maar om eerlijk te zijn, wij keken toch het meest uit naar Loco Dice en dat bleek achteraf een terechte zet te zijn.

Hij trok het tempo eerst even naar beneden om dan de groove weer mijlver te laten stijgen. Er heerste een zeer warme sfeer en innigheid onder het zwarte doek. Iets wat ook bijna niet anders kon met al die drukte. De zon zakte en de stage kon eindelijk het vol potentieel laten zien. Vuurwerk, lasers, rookmachines, niets bleef gespaard om de laatste Extrema-feestgangers te voorzien van wat extra kippenvel tijdens de ietwat koude avond.

Plaatjes zoals Sable Sheep - Rise Of The Fallen en Audiojack ft. Kevinn Knapp Vibrate werden naadloos aan elkaar gemixt met de nodige effecten en samples. De reacties waren alomtegenwoordig en niemand had blijkbaar zin om naar huis te gaan. Toch was het einde er weer sneller als verwacht. Met een Prince-sample op een bedje van een Moby-klassieker, Go, maakte Loco Dice samen met het vuurwerk er een spetterend einde van.

Nee hoor, ons danswerk zat er nog niet op. Wie de campinggangers goed volgde, kwam uit op de Extrema Camping Afterparty waar Michael Midnight en Jeroen Delodder de laatste energie uit die benen perste met een overweldigende set waarbij alle house en techno subgenres aanbod kwamen. Was het nu sexy house van Eric Prydz, stevige techno van Bjarki of Gregor Tresher of even overschakelen naar vergeten classics zoals alleen Studio Brussel-residents dat kunnen? Het was een afterparty van jewelste waar de sheltertent bomvol zat en waar de sfeer vanaf spatte!

Bedankt Extrema Outdoor 2016 voor dit geweldige weekend.

Photography: NACHTSCHADUW, Jelle Dreesen Photography