Nachtbraker kondigt nieuw label aan

Deze maand mogen we een nieuw label verwelkomen op de markt van zeer degelijke platenmaatschappijen. Het betreft Quartet series dat ontsproot uit de handen van de Nederlander Nachtbraker en zijn Italiaanse wederhelft KiSK.

Maurits Verwoerd was in het verleden een begenadigd auteur totdat hij besloot om zijn pijlen te richten op de elektronische muziek. Ziedaar, Nachtbraker was geboren. De producer mocht in het verleden pronken met releases op Detroit Swindles Heist recordings en het Berlijnse Dirt Crew Recordings. Toch wel 2 labels die toonaangevend zijn voor (goede) house, niet?

KiSk is naast deejay/producer ook de trotse eigenaar van Apparel music waar onder meer Huxley, Dale Howard, NiCe7 en John Tejada al eerder muziek op uitbrachten. De Italiaan zocht in 2013 contact met Nachtbraker om een sublabel naast Apparel op te richten. Geen toeters of bellen, gewoon een white label dat enkel vinyls zou verdelen, klaar. Uiteindelijk zou er conceptueel nog heel wat veranderen, maar het oorspronkelijke plan om releases te plannen van, vooralsnog, onbekende producers bleef. 

Het label heeft een originele insteek doordat het viermaal 4 EP’s uitbrengt het komende jaar waarbij het in eerste instantie focust op striphelden. De eerste release kenmerkt het typerende gegeven van ‘The Good Guys’ versus ‘The Bad Guys’. Concreet, ‘The Good Guys’ staan op de A-kant met een warme house sound, ‘The Bad Guys’ zorgen voor een donkere, rauwere klank op de B-kant. Op de A-kant vinden we releases terug van Crackazat en Saine, waar op de B-kant Nachtbraker en Gnork prijken.

De strijd van actiehelden lieten KiSk en Nachtbraker ook terugkomen op de platenhoes van deze Quartet 001. U mag genieten van een prachtig staaltje tekenkunst door de handen van Marco Ferracioni. Mooi toch?

In de toekomst verandert het Quartet gegeven van thema en gaat de vormgeving een andere kant op. Het strip-gegeven wordt overboord gegooid en KiSk en Nachtbraker komen met een nieuwe originele insteek.

Benieuwd of het goede ook ditmaal wint van het kwade? Oordeel gerust zelf. Groove Armada, Detroit Swindle, Laurent Garnier en Harvey Sutherland zijn alvast fan!

Let the battles begin! 

 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel