De gouden appels in Paradise City's fruitmand (25-26/06)

Voor de tweede keer op rij mag het domein rond Kasteel Ribaucourt in Perk een weekend lang aanzien worden als het muzikale en ecologische aardsparadijs. Na een geslaagd debuut van Paradise City Festival in 2015 breit de organisatie er een vervolg aan op 25 en 26 juni. En wat voor één. 

Met hun statements rond festivalecologie en duurzaamheid brachten ze vorig jaar al een duidelijke boodschap naar buiten. Een boodschap die vol enthousiasme onthaald werd door het publiek én waar het merendeel van de Belgische festivals nog een puntje aan kan zuigen. Dit jaar zetten ze deze aanpak verder en voegen ze er nog wat nieuwigheden aan toe: 

  • • Festivalgangers die op het terrein overnachten krijgen een recycleerbare tent uit karton. Gedaan met die bergen achtergelaten afval! Daarbovenop draait de camping op zonne-energie, hopen dat de weergoden goedgezind zijn.
  • • Voor de foodies onder ons is er ook geen reden tot klagen. Verschillende foodtrucks en kraampjes zullen op de festivalsite te bewonderen zijn. En als ze toch nog klagen, heb je ladychef Sofie Dumont die deze fijnproevers van een smaakvol driegangenmenu kan voorzien.

Muziek beleven en maken in het gezelschap van anderen heeft altijd een meerwaarde, het delen van meningen maar vooral dezelfde passie is vaak dé bepalende factor. Deze combinatie van het selecte publiek met dezelfde interesses is de drijvende kracht achter de uitgelaten - misschien zelfs hippiegetinte - sfeer op Paradise City.

Ook bij de 'headliner' van het festival, het Ijslandse duo Kiasmos, is die passie niet anders. Met hun meeslepende live-act trekken ze de wereld rond en winnen ze overal zieltjes. Toch is een passage van het duo in België eerder uitzonderlijk. Met een gemiddelde van één keer per jaar in België te vertoeven moeten ze zeker hoog op het verlanglijstje genoteerd worden.

Nog andere duo's die van de partij zijn: Schwarzmann (live), Tuff City Kids, Coma (live) en Red Axes (live). Deze eersten zijn Henrik Schwarz en Frank Wiedemann die de krachten bundelen. Wiedemann is het muzikale genie en man achter de knoppen bij Åme, Schwarz is op zijn beurt een gevestigde housewaarde die zich vaak laat beïnvloeden door meer exotische stijlen.

Aan Duits bloed geen gebrek op de affiche. Ook Tuff City Kids is een samenwerking tussen twee bekende oostenlijke buren, Gerd Janson en Phillip Lauer. In tegenstelling tot hun solowerk leiden ze met dit project een social-media-vrij leven, wat gelukkig niet ten koste gaat van hun fans. Van tijd tot tijd breidden ze hun arsenaal aan melodieuze remixen en originals nog eens uit en weten die zich makkelijk een weg te banen naar het wereldwijde web.

Het grote aantal live-acts dit jaar is te danken aan de Red Bull Elektropedia Live Stage. Stephan Bodzin, Christian Löffler, Mathew Jonson en Stimming mogen hier nog eens met trots de Duitse wimpel komen zwaaien, samen met hun patchkabels en analoge synthesizers. 

Met Hunee, Space Dimension Controller en The Black Madonna b2b Mike Servito op de line-up zet het festival ook in op de pure kunst van het plaatjes draaien. Deze dj's staan erom bekend om van de meest obscure discotracks moeiteloos over te schakelen naar een vergeten acid banger en terug. Be prepared voor Panorama Bar-vibes op Paradise City

Paradise City biedt ook een platform aan voor heel wat artiesten van eigen bodem. DkA, Stavroz, GoldFFinch, Aeroplane en Compuphonic hebben de voorbije jaren ons land op de internationale kaart van de housemuziek gezet (met deze laatste hadden we onlangs nog een interview!). Maar ook Nico Morano, DC Salas, Oaktree en Vuurwerk zijn meer dan klaar om de rest van de wereld te veroveren! Verder ook nog van de partij: Antilope, ATTAR!, Bafana, Marty, PLR Ensemble, Ben Marzys en Murvin Jay

Kortom, veel Belgisch en Europees (onontdekt) talent dat staat te wachten. Doe daar nog een opgewekte samenhorige sfeer, een frisse pint, een ruime keuze aan eetmogelijkheden en een prachtlocatie bij. Als kers op de taart een schietgebedje voor de weergoden die over het aardsparadijs waken et voilà, Paradise City Festival heeft weer alles in huis voor een topeditie.