Klankfest is klaar voor tweede editie (15/07-24/07)

De programmatie van het Gentse festival Klankfest is bijna compleet. Elke avond tijdens de Gentse Feesten krijgt de Vooruit een andere invulling. Klankfest is een de opvolger van Ten Days Off en kende vorig jaar een sterke eerste editie. Voor de tweede jaargang pakt de organisatie uit met artiesten uit verschillende landen en verschillende genres. Tussen 15 en 24 juli kan je onder anderen Ellen Allien, Reboot, Kollektiv Turmstrasse, Agressor Bunx, Stefaan Vandenberghe en De Sluwe Vos aan het werk zien.

Klankfest betrekt verschillende Belgische clubs en clubconcepten bij de organisatie om avonden te plannen. De eerste collaboratie op 15 juli is er een tussen Tijgerkracht, Nachtwacht en Decadance. Het belooft een techhouse- en techno-avond te worden met de Duitse Ellen Allien, Mexicaan Hector, Pete Howl, Rupert Harvey & JLN en Jayveeda & Lunoize die de muziek voorzien. Verdere info over deze avond vind je hier.

Op zaterdag 16 juli is de Hasseltse Labyrinth Club te gast. Samen met Feestgedruis palmen ze de Vooruit in met Reboot, het Amerikaanse duo Thugfucker, Maxim Lany en Lamaz. Opnieuw bewijzen Labyrinth Club en Feestgedruis hun voorliefde voor house met deze ijzersterke line-up. Verdere info over deze avond vind je hier.

Op woensdag gooit Klankfest het over een andere boeg. Iedereen heeft twee dagen lang kunnen slapen, en het is tijd voor pure en rauwe techno. Met behulp van Kozzmozz en Ampere wordt de Vooruit omgetoverd tot een technoparadijs. Peter Van Hoesen trekt de kop en krijgt steun van Sigha (live), Answer Code Request, Hemer, Laurens, Kr!z en Spacid. Beide organisaties zijn een gevestigde waarde binnen de scene en befaamd om hun fantastische artiestenkeuze, dat gaat vonken geven. 

Donderdag 21 juli is de verantwoordelijkheid van Labyrinth club, dat zich voor de tweede maal ontfermt over Klankfest. Ze halen drie leden van Solomuns label Diynamic naar Gent, namelijk Kollektiv Turmstrasse, Ost & Kjex (live) en Karmon. Onze eigen Tofke maakt de line-up compleet. Samen brengen ze een gezonde mix van sferische en melodische techno. Verdere info over deze avond vind je hier.

Ook de liefhebbers van drum ‘n’ bass komen uitgebreid aan hun trekken. Op vrijdag 22 juli worden de twee concepten Steam en Deal With The Bass, die beide doorgaan in Decadance, voor de wagen. Samen met dj/producer One87 nodigen ze Agressor Bunx, MC Mush, Cedex & Higher Underground, Hookerz, Empire, Mad Motion en Solace uit. Al dat moois wordt aan elkaar ‘gepraat’ door MC Nice en MC 3XB. Hou zeker de Facebook-pagina van Steam en Deal with the bass in de gaten voor de Britse headliner die nog bekendgemaakt moet worden. Verdere info over deze avond vind je hier.

De voorlaatste avond gaat door onder het motto Belgians do it better. We flitsen terug naar de jaren '80 en '90 waar The Sound of Belgium de dancewereld volledig op z’n kop zet met nieuwe geluiden en nieuwe ritmes. Met enkele pioniers van dat nationale erfgoed worden we verwend met een puur Belgische line-up. Stefaan Vandenberghe (aka T-Quest), Yves Deruyter, Eric B, Fred Nasen en The Sound Of Belgium-regisseur Jozef Devillé bouwen de Vooruit in Gent om tot een nineties rave. Verwacht je aan new beat, house, pure 90’s trance en techno. Verdere info over deze avond vind je hier.

Afsluiten in stijl doet Klankfest met een Feest. De deuren blijven open tot 14u en ze pakken uit met internationale grootmachten als De Sluwe Vos, Dax J en Jonas Kopp. De impressionante line-up wordt vervolledigd door Pete Howl, Trixy, Seba Lecompte, Pilose, Maté en Man Outta Space. Een eindfeest waar de liefhebbers van house en techno zich meer dan thuis zullen voelen. Verdere info over deze avond vind je hier.

Je vindt alle informatie rond tickets terug op de website van Klankfest.