Horst lost volledige programma

Het ging plots snel bij Horst; begin juni werden de eerste namen gelost, een drietal weken later kwam de tweede lading. Nu, nog geen maand later, presenteert de organisatie hun volledige programma. Daarop prijken onder meer Mala, Deetron en Onra als verse namen.

De derde editie van Horst mikt opnieuw vol op een kruisbestuiving tussen kunst en muziek. Het illustere kasteel in Holsbeek doet ook dit jaar dienst als decor tijdens het weekend van vrijdag 9 en zaterdag 10 september. Voor editie 2016 willen de programmatoren de focus leggen op personen en collectieven die bijdragen aan een lokale scene, maar daarmee toch een wereldwijde buzz weten te creëren. 

Het muziekluik van het programma bevat een mix van vernieuwende producers en underground helden. Vrijdag 9 september spelen Machinedrum, Mala, The Black Madonna, Deetron, Leon Vynehall, Onra, Mister Saturday Night, Up High Collective, Sixsixsixties, DJ Reedo & Kwak van Strictly Niceness en Richard Colvaen. Zaterdag 10 september staan Julio Bashmore, Lone, Lapalux (live), Awesome Tapes From Africa, Antal, Jordan Rakei (live), Soichi Terada (live), Soundstream, Honey Soundsystem, Jameszoo, Lefto, Kong, Haring (live) en Maverick op het podium.

Wat de kunsten betreft werd Gijs Van Vaerenbergh aangesteld als curator. Hij selecteerde artiesten die site-specifiek werk zullen ontwikkelen in de omgeving van het kasteel, en daarmee meteen voor de inkleding en context van het festival zorgen. De groepstentoonstelling is nadien nog tot midden oktober vrij toegankelijk voor het publiek. Tijdens Horst staan er ook artist talks en begeleide wandelingen gepland. De lijst kunstenaars vind je hier. Tickets voor Horst zijn te koop via hun website.

"Horst is misschien wel het enige festival waar kunst en muziek zo in elkaar over vloeien. Het lijkt dat de bezoekers die van kunst houden, de muziek beter beginnen te begrijpen en dat de muziekliefhebbers in het hoofd van de kunstenaar geraken."
Lefto