High on House viert tweede Summer Edition @ Petrol/Piaf (08/07)

Vrijdag 8 juli was aangebroken. De dag dat de drie heren van High on House - Christophe, Tim en Sam ) twee kaarsjes op hun High on House Summer Edition-taart mochten zetten die ze vanzelfsprekend met veel energie mochten uitblazen. Voor een tweede maal vond de zomereditie van het huiselijke trio plaats in Petrol én Piaf. Vorig jaar mochten Ramon Tapia en de Chiara Brothers headlinen. Nu was het de beurt aan Detlef, Kevin Knapp en Secret Cinema. Tijd dat we nog eens naar hogere oorden zweefden met een goede portie house en een dikke streep techno!

Dat internationaal geweld werd opgevuld met de gebruikelijke residents en klasbakken uit de Antwerpse buurt. De formule voor hun line-ups blijft dus zo goed als ongewijzigd, enkel begonnen ze er nu nog een pakje vroeger aan. Het zonnetje scheen af en toe door de wolken heen en de temperatuur zakte niet onder de twintig graden. Geen enkele reden om dus niet vroeger te beginnen in de Superdiesel-tent van Piaf.

Klokslag 17u mocht het Antwerpse duo Soulcity de spits afbijten. De bezielers van het verse concept Kattenkwaad zijn al aan een lekkere tournee bezig door de provincie Antwerpen. Her en der worden leuke evenementen uit de grond gestampt waar deze heren meestal wel voor iets tussen zitten.

Wonderbos-beheerder KHLR mocht hier ook niet ontbreken en schotelde house voor die mooi was afgestemd op de atmosfeer en de setting van het moment. Bocain was de volgende die de Superdiesel-tent nog warmer mocht stomen. Het aantal mensen was niet in hoge getalen komen aandraven maar er heerste een uitermate gezellige sfeer.

Hierna was normaal Kevin Knapp aan de beurt maar deze werd gewisseld door Djaxx die normaal als tweede in de Main Room moest draaien. Of nee, toch nog een wijziging. Detlef en Kevin Knapp kwamen gewoon lustig mee doen met Djaxx en leverden zo al vroeg op de avond een stevige portie techhouse.

Wat later, om klokslag middernacht waren Azz! Johnston & Kriss Berry bezig in de main op een nog vrij ingetogen manier. Wat ons hierbij meteen opviel was het aantal lege plaatsen op de dansvloer. Niet dat er niemand stond, maar het deed onze wenkbrauwen een secondje fronsen. Even piepen in de andere zaal en jawel, daar stond het merendeel te dansen op het setje van jongeling Dimitri Delava. Omdat de sfeer iets beter was in de Techno Room hebben we hier het grootste deel van de avond vertoefd.

Dimitri Delava heeft nog geen portfolio om ‘u’ tegen de zeggen maar draait wel als volleerd dj. De laatste twintig minuten van zijn set werkten dan ook zeer aanstekelijk en lieten ons allerminst onbewogen.

Al snel was het 1u en kwam de resident van Ampere, Hemer ons een uurtje trakteren op haar favoriete technoplaatjes van het moment. Overnemen deed ze met een intrigerende intro die na een aantal minuten evolueerde in de gebruikelijk technotred. Door het grote aantal aan leuke mensen en bekend volk geraakten we niet tot in de main waardoor we Detlef helaas niet hebben kunnen aanschouwen. Laten we gewoon al de credits aan Hemer geven die een sobere maar sublieme set afleverde.

We weken niet van onze plaats in Piaf waar de bekendste draaiende blinkende bol van Antwerpen zich gereed aan het maken was. Jawel, u raadt het goed, we hebben het over Vision Machine. Gepakt met wat sigaretten, persoonlijke fotograaf Kemizz en een partycrew die altijd van zich laat horen, was hij klaar voor een set van 2u.

De set varieerde goed met leuke melodieuze en schurende tussenstukken waar het publiek duidelijk wel pap van had gegeten. Aanstekelijke hand- en armgebaren en een goede interactie met de feesters zorgde voor leuke dansbare taferelen. Doordat Vision Machine met niet al te veel bekende tracks kwam, waren we nogmaals aangenaam verrast en liet zelfs Shazam ons meermaals in de steek. Altijd een paar strepen bij als je ons verrast met wat onbekend lekkers.  

Terwijl we tijdens een van onze vele plasbeurten de Main passeerden, hoorden we Kevin Knapps house anthem van afgelopen maanden: Vibrate, Vibrate,… Het volk in de Main Room liep stilletjes aan op volle toeren maar nog niet in die mate dat het – zoals bij hun eerste verjaardag – zweet van het plafond droop.

De klok tikte al snel de wijzer van vier aan en residents Deuxfwa mochten net zoals vorig jaar een van de latere timeslots in Piaf voor hun rekening nemen. Het toerental en de energie gingen nog een tikkeltje de hoogte in wat de set enkel maar ten goede kwam. Ze moesten opboksen tegen het grootgewicht Secret Cinema die zich ondertussen klaarmaakte in de Main.

Na wat heen en weer geloop, besloten we toch om bij de Nederlander halt te houden. Daar was het ondertussen al techno dat de klok sloeg. Net zoals bij dag 1 van Awakenings - waar hij met zijn vriend Egbert draaide - sloegen de bassen als goed opgevulde bokshandschoenen ons rond de oren. Gelukkig hadden we nog genoeg jus in de benen om die mokerslagen gezwind te ontwijken.

Tijdens zijn knaller - Maximaal - zagen we de zonnestralen al lustig tussen de spleten van de deur schijnen. Wij maakten ons alvast klaar voor een confronterende rit huiswaarts.

Wij onthouden vooral dat dit een zeer mooie opvolger was op hun eerste verjaardag. Er waren iets minder mensen in vergelijking met vorig jaar maar de sfeer en gezelligheid maakten dit in grote mate goed.

Wij zijn alleszins benieuwd of de drie heren van High on House hun stijgende lijn kunnen aanhouden. De lijn letterlijk de hoogte injagen doen ze alvast op 30 juli voor een nieuwe editie in samenwerking met Kattenkwaad. Misschien deze keer de naam veranderen naar House on High aangezien het event doorgaat in de befaamde Klub Goud van de A-tower?

Foto's: © Marlies van Capellen