Outsiderz brengt de zomer naar Opwijk

We zijn toe aan de zesde editie van een fijn festival: Outsiderz! Op woensdag 20 juli (donderdag = uitslapen!) wordt het park achter Nijdrop in Opwijk omgedoopt tot heuse ruimtebasis. Het zomers dj-festival staat te trappelen om meer dan 27 dj’s verspreid over 4 stages op de menigte los te laten. Uitschieters zijn Discobaar A Moeder, Waze & Odyssey en Doctrine.

Traditiegetrouw brengt Nijdrop de avond voor de nationale feestdag een resem aan jonge talenten en gevestigde (internationale) toppers naar het Opwijkse dorpspark. Sinds 2010 al slagen ze er in om van Outsiderz een gezellig festival te maken met een gevarieerde line-up zodat iedereen het naar zijn zin heeft. Het is dan ook niet te verwonderen dat het festival vorig jaar meer dan 2.500 feestbeesten over de vloer kreeg. Fuzz geeft een korte voorbeschouwing van Outsiderz en merkt op dat er ook dit jaar weer enkele mooie namen uit de elektronische muziekscene op het menu staan.

Haus

Voor housemuziek dient u zich te begeven naar de Haus-stage. Haus met een a? Dat klopt! Doorheen het jaar organiseert Nijdrop namelijk immerfijne housefeestjes onder deze noemer. Absolute headliner op deze stage zijn de Britse jongens van Waze & Odyssey. Vanuit Londen reizen ze de hele wereld af met platenbakken vol lekkere houseplaten. De heren maakten onder andere remixen voor Disclosure, Duke Dumont & Compuphonic. Dat wil al wat zeggen!

Verder op het menu: Nico Morano. Enkele weken geleden zagen we hem aan het werk op Helder in Klub Goud. Deze overactieve virtuoos in melodische deephouse overtuigde ons toen zonder moeite. Nog aanwezig op het housefeest zijn Bollen & Fichtner. Deze Café d’Anvers-residents konden al twee #1-releases op Beatport voorleggen en speelden eerder dit jaar nog TomorrowWorld Brasil plat met hun arsenaal aan stevige techhouseplaten.

Maxim Lany is al jaren een graag geziene gast op menig festival en clubevent. Met zijn zomerse housedeuntjes, onder meer afkomstig van op zijn eigen Lany Recordings, brengt hij ongetwijfeld de zon mee naar Opwijk. De line-up op de Haus-stage wordt vervolledigd door Chantal, nog zo’n Café d’Anvers-resident, Sue Avenue, Moeinza x Synto en JÆN, één van de winnaars van de DJ-contest in samenwerking met Poppunt.

Drum To Bass

Nog zo’n succesvol product van de Nijdrop-medewerkers waarop je doorheen het jaar steevast de betere drum & bass voorgeschoteld krijgt. Op Outsiderz pakken ze uit met Doctrine als grootste naam op de affiche. Hij brengt een CV mee met daarop releases op het grote RAM en Murdock’s Radar Records.

Verder op de line-up vinden we een heel pak Belgen: Empire, Cedex & Higher Underground (drijvende krachten achter het succesvolle Steam-concept), RTTN & Basshacker, Miles, MC 3xB en Solace, de tweede winnaar van de DJ-Contest.

StuBru Arena

De Main Stage draagt de naam van Outsiderz’ belangrijkste partner: Studio Brussel. Daar brengt Nijdrop een waardig programma voor de doorsnee festivalganger met als belangrijkste namen Discobaar A Moeder, Studio Brussels eigen Skyve ft. MC Myagi, Rakka’s Circus, Neon aangevuld met lokale platenruiters Martin & Cortez, The Knight & Meert.

Jupiler Young Talents-Stage

Op de vierde en laatste stage brengen jonge talenten het beste van zichzelf op de truck van Outsiderz’ tweede belangrijke partner, Jupiler. Wie het festivalterrein betreedt, kan meteen genieten van de beats van Yooth, Louis Vogue, Jonas Brenger & Kamra.

Outsiderz gaat door in het park achter Nijdrop, op woensdag 20 juli van 16u tot 3u ‘s nachts. Nadien gaat het feest binnen verder met de afterparty. Tickets, de timetable en een interactieve plattegrond vind je hier. Fijne sidenote: De mensen achter Outsiderz brachten een leuke variant op het bekende Flappy Bird- spelletje waarmee je leuke prijzen kon winnen. De prijzen zijn al uitgedeeld, maar het spelletje kan je nog altijd spelen op hun website!