Fuzzbox Mixtape juli: Yooth - Global Carnival #6

Student communicatiewetenschappen aan de VUB, redacteur bij Chase, organisator van Live The Future en natuurlijk dj als Yooth. Dat is Ingmar Doumen. Zijn Global Carnival #6 laat het ganse urban muziekspectrum aan bod komen. Van future beat tot hiphop, van Nederlander Full Crate tot Colombiaan Y4NN, that's how we like it.

Yooth is geboren en getogen in Limburg, maar is ondertussen in Brussel beland door zijn studies. Het project begon in 2013 geïnspireerd door gigs van Yellow Claw en Major Lazer. Na avonturen met trap en moombahton in het begin evolueerde hij meer en meer naar future bass. Zoals je in deze mixtape kan merken is hij evenwel nooit die exotische vibe helemaal kwijtgespeeld.

Dit jonge veulen is trouwens 2016 goed begonnen met onder andere bookings in Ancienne Belgique (ter support van de Rockrace) en Fuse (De Grootste Kotfuif van Brussel!). Bovendien kan je op 20 juli deze jongeling aan het werk zien tijdens Outsiderz in Nijdrop.

Deze Global Carnival Part #6 is een selectie van Yooths favoriete future beat-nummers van 2016. Hij geeft er nog wat extra smaak aan met hier en daar een snuifje baile, latin en tribal vibes.

De vogeltjes van het Parijse duo Yo-Zu fluiten je zacht in de oren bij de intro en gaan al vlug over in jazzy gitaarwerk en soulful sounds van E.DOZA en JR Jarris. Horen we daar wat Earth, Wind and Fire? Vervolgens krijgen we de zeemzoete beats van Kaytranada voorgeschoteld met zijn nummer Go Ahead. Verderop komen we Gypsy Woman tegen, verwerkt in een baile funk-nummer van WNTR. We hebben het dan nog niet gehad over tracks van Kojack (Brasflute), Y4NN (Jazz Pedal), Full Crate (Bando) of Abjo (Cannabis Sativa).

We moeten er geen tekening bij maken. Yooth puilt over van de exotische invloeden. Future bass, maar ook veel meer dan dat. Gewoon luisteren en dan kan je niet anders als denken aan zo'n prachtige ananas, minty mojito en vooral erg zweterige lijven.

Beter nog: je kan de volledige mixtape downloaden op zijn SoundCloud-profiel.

De volledige tracklist:

1. Yo-Zu - Pa'Gozar
2. E.Doza x JR Jârris - Quem é Quem
3. Kaytranada - Go Ahead
4. Jarreau Vandal x Masego - Small Talk
5. WNTR - Aguas Funk
6. Neguim - Pode Vir
7. Travis $cott - A-Team (J. Robb refix)
8. Abjo - Cannabis Sativa
9. Kojack - Brasflute
10. Full Crate - Bando
11. Aminé - YeYe (Lean Quatifah & Cautious Clay Remix)
12. Badsista & Tap - Na Madruga (Branko's ClubAtlas Edit) + a lil baile never killed nobody
13. Yogi Split x Lege Kale - Tribal
14. Y4NN - Jazz Pedal
15. WhereisAlex - We Can Take It Slow

De hoofdfoto bij dit artikel: Toon Cierpial

Ontdek meer...Fuzzbox
Artiesten in dit artikel
Tags