Lokerse Feesten strikken opnieuw heel wat elektronische toppers

Van 5 tot 14 augustus staat Lokeren weer op zijn kop tijdens de Lokerse Feesten. Naast grote namen Limp Bizkit, Balthazar en zelfs Marco Borsato, wist de organisatie ook dit jaar heel wat mooie elektronische namen te strikken. Deze zullen vooral voor stevige beats zorgen in de Red Bull Elektropedia Room, maar ook op de Main Stage is er plek voor elektronisch geweld. Een overzichtje!

Foto: © Sven Dullaert

Vrijdag 5 augustus

De Lokerse bende van T-Clan mag de eerste dag van de Red Bull Elektropedia Room op gang trekken met hun EklEktiK-concept. Zij wisten met James Marvel en zijn vaste buddy MC Mota het kruim van de Belgische drum 'n' bass-wereld te strikken. Wanneer het over drum 'n' bass in ons land gaat, kan ook Murdock als bezieler van Rampage niet ontbreken. Ook Soul Shakers en Skyve zullen de Red Bull Elektropedia Room laten daveren.

Op het hoofdpodium kan je eveneens terecht voor elektronische muziek! Noors wonderkind Kygo verblufte de ganse wereld met zijn zomerse housedeuntjes en nadien zal met De Jeugd Van Tegenwoordig ook Bas Bron de zijnen weer loslaten op het publiek.

Zaterdag 6 augustus

Na optredens van Jill Shaw en Faces On TV is het uitkijken naar enkele dj's met bakken ervaring tijdens de Tom Tom Night. Na onze favoriete Limburgse vos Goldfox, maakt ook de groene dokter en Lektroluv Records-bezieler Dr. Lektroluv zijn opwachting. Thang en Well Shaped Bushes sluiten de avond in stijl af.

Zondag 7 augustus

Terwijl de hardere rockmuziek weergalmt op de Main Stage kunnen de hiphopliefhebbers hun hart ophalen in de Red Bull Elektropedia Room waar de avond wordt gecureerd door All Eyes On Hip Hop. Azer neemt DVTCH NORRIS, The ColorGrey, Loyle Carner en Dope D.O.D. mee in zijn zog.

Maandag 8 augustus

Hoe kan je het openingsweekend het best verteren? Met een stevige technoavond natuuurlijk! De Gentse levende legende Pete Howl opent de debatten, gehost door Decadance. Na hem volgt Fabrice Lig, wellicht één van de dj's die al het langst blijft meedraaien aan de top van de Belgische house- en technowereld. Maar dé publiekstrekker is natuurlijk Detroit-legende Carl Craig die ongetwijfeld weer een resem ongekende pareltjes zal spelen.

Dinsdag 9 augustus

Op dinsdag zijn de hiphoppers opnieuw aan zet. Deejay Dysfunkshunal verzorgt de beats tussen optredens van zowel aanstormend als doorgebroken talent: Chuki, Sevn Alias, Pepe en Fresku.

Woensdag 10 augustus

Wie op woensdag naar de Red Bull Elektropedia Room afzakt om elektronische beats te horen, zal bedrogen uitkomen. Maar De Lokerse Feesten zouden De Lokerse Feesten niet zijn als ze ons dan op de Main Stage zouden verwennen: na Balthazar sluiten CJ Bolland en Tom Barman namelijk de avond af met hun project Magnus. Summer's Here, dat is al zeker!

Donderdag 11 augustus

Op donderdag is er plaats voor de zogenaamde Broken Beats. Na Soldier's Heart is de talentvolle Tsar B aan de beurt. Ook de Canadese MC's van The Lytics zullen erbij zijn en de avond wordt afgesloten door de elektronische virtuoos Pomrad, met wie we onlangs nog een uitgebreid interview hadden. Op de Main Stage is dan weer één van de grootste drum 'n' bass-dj's ter wereld te gast: Andy C die al meer dan 20 jaar het toonaangevende RAM Records runt.

Vrijdag 12 augustus

Vrijdag werd de line-up samengesteld van de Red Bull Elektropedia Room door PeeP. Spacid, drijvende kracht achter onder meer Kozzmozz, trekt er de avond op gang, waarna de Gentse Moodfamily-boys Beazar en Koodoo de decks overnemen. Met Agoria wisten ze ook een straffe internationale topper te strikken! Kong zal dan weer de feestvierders verder begeleiden tot in de vroege uurtjes.

Zaterdag 13 augustus

Wie nog tickets voor K3 wil bemachtigen, zal van een kale reis huiswaarts keren. Maar je kan wel 's avonds nog gaan feesten op de oldschool beats van Yves Deruyter & friends. Naast Yves zelf, komen ook Dimi, Quincy, Youri Parker en DJ Ghost hun beste platen opleggen. Bovendien sluiten de Cherry Moon Legends het hoofdpodium af. Dat podium wordt die dag trouwens geopend door niemand minder dan Faithless' Maxi Jazz die The E-Type Boys meeneemt.

Zondag 14 augustus

Op de laatste dag halen de Lokerse Feesten opnieuw het zware geschut boven met enkele kleppers van formaat. Nadat je 's middags kan genieten van Sunday Matinée-beats door de Lokerse Edward Buff, Stubru's Faisal en Gentenaar Brion, wordt niemand minder dan Lost Frequencies uitgenodigd op het hoofdpodium. Onze landgenoot schoot de laatste jaren als een komeet naar de top en zal ongetwijfeld met een resem hits het publiek moeiteloos inpakken.

Hij wordt opgevolgd door een legendarische band: waar Maxi Jazz de daags voordien nog aantrad met een nieuw project, knalt hij samen met zijn Faithless-familie nogmaals op de Main Stage. Nadiem Shah zal uiteindelijk de Lokerse Feesten naar een laatste climax leiden.

Tickets voor de Lokerse Feesten zijn nog steeds te koop op de website van De Lokerse Feesten.