Wat is er net nieuw aan derde editie Maze Festival? (27/08)

Maze Festival, het bekendste elektronische muziekfestival van de Maaskant, is toe aan zijn derde editie. Deze editie op zaterdag 27 augustus zal in het teken staan van vernieuwing. Zo maakt het all-round principe plaats voor pure elektronische muziek, met house en techno in het bijzondere. Een keuze die wij alleen maar kunnen appreciëren. Dat is trouwens niet de enige nieuwigheid. We sommen de belangrijkste elementen op waarom Maze Festival uw bezoek nu nog meer waard is!  

Beginnen doen we met hun grootste troef, de locatie. Daar wisselen ze het Fuego Festival-terrein in voor de meest idyllische locatie die Maaseik te bieden heeft. Het recreatiedomein Heerenlaak zal worden omgetoverd tot een elektronisch muziekfestijn waar u kan dansen met uitzicht op (de oevers van) de Maas.

Maze 2016 trailer

❂ Maze 2016 TRAILER | WIN actie ❂ Show us your love! DEEL onze trailer en WIN 1 van 5 combi packages (ticket + booze & food). ✘ buy tickets: http://bit.ly/maze_ticketshop ✘ join the event: http://bit.ly/Maze2016
Geplaatst door Maze Festival op dinsdag 9 augustus 2016

 

Het was dan ook zeer toepasselijk om het thema Bohemian aan deze locatie te koppelen. De thematische inkleding zal ervoor zorgen dat je je even kan laten wegdompelen in een setting waar zorgen en stress niet bestaan. Je kan er een gezellige koopzaterdag van maken op de Ibiza Market: van handgemaakte sieraden tot het steunen van jonge creatieve ondernemers. Of heb je liever een unieke boho poncho in je kleerkast hangen of wat boho make-up? Als je dat niet genoeg lijkt, kan je nog steeds je eigen dromenvanger in elkaar flansen met de hulp van Fienile-Di-Cecile.

Op Maze gaat u niet enkel op een muzikale verkenningstocht, je kan er ook je smaakpapillen laten veroveren door de vele gevarieerde foodtrucks. De aanpak is niet zomaar alledaags. Van bereidingen op hooivuur, houtskoolgegrilde vleesjes tot een Vietnamese noedelsalade en een echt pakje oerdegelijke Belgische frieten!

Bij het thema Bohemian past natuurlijk een streepje kunst. Daar dacht Maze uiteraard ook aan. Zo halen ze de Nederlandse kunstenaar Pablo Lucker voor deze speciale gelegenheid naar Heerenlaak. Vanaf het begin van de dag zal hij het decor van Barabar transformeren tot een eigenwijze en kunstzinnige stage die een pak meer geld waard is dan voordien. Pablo verdiende zijn strepen al door samen te werken met merken als Porsche, Ray-Ban of het Lamborghini Hotel in China.

De voorbije edities van Maze Festival waren de house- en techno-artiesten zeker niet de minste. Dit jaar moeten we vaststellen dat ze er nog meer pap van hebben gegeten. Pap die mag worden uitgeschonken in vijf verschillende bordjes. Spreekwoordelijke bordjes die fungeren als de stagepartners.

De tech house- en technovrienden van Floorfiller zijn niet meer weg te denken in het Limburgse nachtleven. Zo hielden ze een kleine maand terug nog hun eerste eigen Floorfiller Festival en boekten ze vorig jaar al veel succes met het hosten van een stage. In een winnende ploeg mag je geen aanpassingen brengen, toch? Naast hun eigen residents – Nick Vallon en Selem b2b Komloski – bieden ze ook Marco Bailey, Kaiserdisco en Secondcity aan. Dat wordt aangevuld met het beste van eigen bodem, namelijk Amelie Lens, Nico Morano, Bollen & Fichtner en Fred Hush.

De nieuwste partner van de vijf moet Barabar wel zijn. Ondertussen al een gerenomeerd begrip in Limburg en dé garantie op een dagje vol house en classics. De vele uitverkochte clubnights in Area V (Hasselt) zijn daar het levende bewijs van.

Decibal zal misschien bij de eerste Maze-bezoekers al een belletje doen rinkelen. Zo waren zij al eens de host van de eerste pre-party in 2014. Nu de kans zich nogmaals voordoet, besloten ze opnieuw dit concept uit te nodigen. Bereid je voor op een dagje vol melodische techno met als headliner van dienst Kris Davis die de steun krijgt van leuke namen als Kapibara, Humble of de jonge Caeser Ninx.

Aan opkomend talent van eigen streek is er geen gebrek. Eerder deze zomer lieten ze Balaton Sound al zien wat ze in hun mars hebben. Deze keer doen ze het iets dichterbij huis. Somersby Garden hosted by MULTIVISION nodigt Niels Feijen, RoDo en Siege uit. Uiteraard zijn de eigen MULTIVISION-boys Wssrt en PR ook aanwezig.

Als laatste hebben we Funky Town op het menu. Het meest enthousiaste en uitbundige concept van Le Cher zal laten zien hoe er moet gegrooved worden. Samen met Nederlandse landgenoten Cropy en Røse Røx zullen ze aan de zijde van Ollever Buschan testen wie van jullie ‘the funk’ in hem of haar heeft.

Wil jij dansen aan de oevers van de Maas? Heb je een open en vrijdenkende mindset met oor voor gevarieerde house en techno. Doe je wel eens graag een toepasselijke outfit aan en heb je ook soms een hekel aan dat kuddegevoel van tegenwoordig? Vergeet je zorgen en dans erop los op zaterdag 27 augustus in het recreatiedomein Heerenlaak in Maaseik. Maze Festival 2016 zal eentje worden om niet snel te vergeten!

--> Tickets kan je nog altijd aanschaffen <--