Matthias Tanzmann lost eerste single van nieuw album

Matthias Tanzmann, de welgekende Duitse artiest, brengt in de herfst een tweede album uit, dat Momentum zal heten, op zijn eigen label Moon Harbour. Met het album bevestigt de Duitser zijn ambities om nog verder door te groeien in de scene.

Momentum bestaat uit tien tracks die een weerspiegeling vormen van Tanzmanns muzikale ingevingen van de voorbije jaren. De man werkte namelijk gedurende vijf jaar aan dit album, onder meer tijdens zijn verblijf in Thailand en Zuid-Amerika. Net om die reden verschilt het ook van een doorsnee EP. Met Momentum durft Matthias Tanzmann dieper en ingenieuzer uit de hoek te komen.

Het album brengt een evenwichtige mix tussen luistermuziek en bommetjes voor op de dansvloer. Zo bevat het nummers gaande van diepe, warme house muziek over intense drums tot serene en atmosferische melodieën met zelfs een lichte funky toets.

Om zijn nieuw album te vieren, zal Tanzmann van oktober tot december over heel de wereld optreden. In afwachting van het volledige album, liet hij alvast zijn eerste single Tamarind op de wereld los.

Momentum is beschikbaar vanaf 7 oktober 2016 via Moon Harbour.

Tracklist
:

1. Tamarind
2. Coffee Clouds
3. Mirage
4. Rybu
5. Shake Shake
6. Fireworks On The Roof
7. Frenzy
8. Laika
9. Uptown Vitamins
10. Sfumato

 

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel