Fuzz Five #45 - Nico Morano

Geen artiest die zo vaak aan bod kwam op Fuzz Magazine afgelopen zomer als Nico Morano. Met zijn melodische housemuziek was de resident van Ketaloco, Deep House Belgium en La Rocca alomtegenwoordig en zelfs nu het festivalseizoen op zijn einde loopt, blijft zijn agenda overvol. Tijd om hem zijn vijf favoriete tracks van het moment te vragen!

Extrema Outdoor BE, Thé Dansant, HelderLa RoccaButterfly Beats, Paradise City, House On Fire, Forest 808, DIEP Open Air, Outsiderz, Tomorrowland, Maze Festival, Frontline Festival, After Hype Open Air, ... Het waslijstje events en festivals waar Nico afgelopen maanden speelde en nooit teleurstelde, is haast duizelingwekkend. 

Alsof dit nog niet genoeg was, hostte hij tussendoor ook nog eens een eigen stage op Aftrsun Festival, was hij te gast op Ibiza Global Radio en begon hij het streamingconcept MORE Morano en de clubavond Neonite. Bovendien volgde er nog een EP op Atmosphere Records, waaraan ook Ramon Tapia, Fabio Montana en Dimster & Tiggeri meewerkten. 

Maar met welke platen kon hij telkens weer het publiek overtuigen? We vroegen hem naar zijn vijf favoriete nummers!

Villanova - Divago

Nico Morano: "Er zijn zo van die platen die je nooit vergeet. Waarom? Omdat je er een prachtig moment aan kan koppelen. Ik ben zo iemand met een visueel geheugen en het moest lukken dat ik dit nummer onlangs als opener koos op een rooftop in Knokke op mijn MORE Morano-concept. Denk: zonsondergang, rooftop, topcrowd,… plus dus… DIVAGO. Do I need to say more?"

Underworld - Nylon Strung (Eagles & Butterflies Remix)

Nico Morano: "2016 zal zeker als absoluut hoogtepunt in het leven van UK-dude Chris Barratt - artiestennaam Eagles & Butterflies - worden aangevinkt. Van downtempo naar absolute dance floor smashers, maar steeds met een dosis melancholie. Als Underworld je daarenboven vraagt voor een remix, tja, dan behoor je tot de A-line producers / remixers in mijn ogen.

Deze remake van het Underworld-nummer Nylon Strung is een meer dan 11 minuten durende, zeemzoete trip van hemelse klanken. Meeslepend all the way. Dit nummer kan voor mij op elk moment van de dag/nacht en op elk soort dansvloer gespeeld worden, van warm festivalgras tot een koude betonnen clubvloer. Hier kan je gewoon niets verkeerd mee doen."

Viken Arman - Red

Nico Morano: "15 jaar geleden, toen ik nog met het zwarte goud op pad ging over mijn schouder, zou het minder rap gebeurd zijn dat een topnummer naar de achtergrond verdween (cfr mijn visueel geheugen). In het huidige digitale klimaat is dit al makkelijker het geval, aangezien er geen platenhoezen meer op mijn visuele radar vast blijven plakken. Spijtig genoeg gebeurde dit dan ook met dit nummer.

Red van Viken Arman werd reeds een jaar geleden gereleased, maar verdween naar de achtergrond van mijn digitale platenbak. Waarom? Joost mag het weten. Gelukkig ‘browse’ ik af en toe door mijn nummers op zoek naar verborgen parels zoals deze. Het nummer heeft werkelijk alles: prachtige opbouw, een break vol ‘arabic’ emotie, een killer vocal en dan gevolgd door een drop om U tegen te zeggen! Conclusie: dit nummer zal af en toe terug opduiken in mijn toekomstige sets!"

Leonard Bywa & Tim Engelhardt - Chymera

Nico Morano: "Op 8 Augustus 2016 stuurde Tim Engelhardt mij dit nummer toe. Op 9 augustus kon ik niet anders dan hem testen! Het werd het laatste nummer van de MORE Morano003-sessie in Aarschot. Dit nummer was en is nog steeds niet officieel gereleased. Chymera zou in het najaar op Cityfox uitkomen en is van de hand van Leonard Bywa & Tim Engelhardt.

Degenen die mij op enkele festivals of clubs gevolgd zijn afgelopen zomer, hebben gemerkt dat Chymera geregeld de revue passeerde. Wel, zeg nu zelf… terecht? Peak time power, prachtige bassline drive en een supersterke melodie met een zware toets van ‘portamento’! Absolute waanzin dit nummer!"

Beluister de track hieronder vanaf 57:00 tot het einde.

Marc Houle - I Don't Watch You Read

Nico Morano: "Het label Innervisions hoeft voor de meesten geen introductie. Een maandje geleden kwamen ze even aankloppen met een nieuwe van Marc Houle. Ik viel zowaar van mijn stoel. Iets totaal ‘apart’. Hoe dit nummer beschrijven? My best guess: Gothic 80’ies electro! Gewoon niet teveel woorden aan vuil maken. Ogen toe, geluidssysteem open en zweven geblazen op die typische 80’ies synth sound!"

Foto: © Fille Roelants Photography


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!