Nooit meer op een Dixi: Amsterdam krijgt enorm nieuw festivalterrein

Bij onze Noorderburen is het de laatste jaren festivals wat de klok slaat: de Nederlander is een ondernemer en organiseert lekker mee, wat leidt tot een echte festivalboom. Voor Amsterdam alleen leidde dat dit jaar tot het waanzinnige aantal van 300 festivals. Combineer dat met een steeds grotere toestroom van internationale toeristen, en het is logisch dat de gemeente manieren zoekt om de druk op de binnenstad te verlichten. 

Voor dit vraagstuk lijkt nu een oplossing voor te komen in de vorm van PARK21. Op een stuk landbouwgrond vlak bij Schiphol komt een groen recreatiegebied dat een antwoord moet bieden op de stroom toeristen, en meteen ook verschillende festivals een plaats zal geven. Onder andere ID&T heeft zijn schouders onder het project gezet en plant hier in de toekomst Mysteryland te laten plaatsvinden. Het festival dat nu al zo'n 60.000 bezoekers trekt, zou daarmee de broodnodige plaats krijgen om door te groeien naar 100.000 bezoekers.  

Het is niet de bedoeling dat we alles om 23 uur gaan stilleggen, deze festivallocatie zal zich echt gaan onderscheiden van andere locaties.

"Het moet kwalitatief hoogwaardig zijn, het wordt een project met internationale allure, zeker geen pretpark.", aldus wethouder Tom Horn in het Parool. Hij laat op 3FM nog wat verder in zijn kaarten kijken: "Het is niet de bedoeling dat we alles om 23 uur gaan stilleggen, het is in elk geval een plek waar geen overlast zal worden ervaren. Deze festivallocatie zal zich echt gaan onderscheiden van andere locaties."

En of er vaste toiletten komen in plaats van de verguisde Toi Toi's en Dixi's? "Het zit allemaal nog in de ontwerpfase maar ga er maar van uit dat de riolering en infrastructuur vanaf het begin goed geregeld zal zijn". Mogelijk krijgen we dus de luxe van een porseleinen pot onder ons achterste op Mysteryland, als dat geen hoeraatje waard is! 

Dat is trouwens niet het enige dat het park zal gaan bieden. Er komen ook een recreatiegebied met een groot meer voor watersport, een themapark over de geschiedenis van Holland, en verschillende open boerderijen waar je recht van de boer groenten of vlees kan gaan kopen. Wanneer het zo ver is? Dat is nog niet helemaal duidelijk, maar de eerste ontwikkelingen zijn in elk geval gestart. Wij kunnen in elk geval niet wachten om dit terrein eens stevig te gaan testen! 

Zak je binnenkort af naar Amsterdam? Check dan bijvoorbeeld ons overzicht van Belgische artiesten op Amsterdam Dance Event!

Ontdek meer...Telex