Awakenings Eindhoven lost volledige line-up, met ook een Belg!

Awakenings maakte gisteren de line-up bekend voor haar jaarlijks technofeest in Eindhoven. Al voor het tiende jaar op rij houdt de organisatie daar halt. Het Klokgebouw opent op zaterdag 28 januari opnieuw haar deuren voor 10 uur techno met een topaffiche waar zo waar ook een Belg op prijkt: Amelie Lens.

Wie techno zegt, denkt daarbij meteen aan Awakenings. Al sinds 1997 brengen de mensen van Monumental Productions steevast de beste namen uit de technowereld naar Nederland, en dat is nu niet anders. Verspreid over 3 zalen brengen 17 artiesten het beste wat de scene te bieden heeft. Een overzicht.

Area W

In Area W is de absolute headliner Adam Beyer. Als baas van het grote Drumcode, één van dé technolabels van het moment, kon hij moeilijk ontbreken. Verder zal ook Âme op het podium van deze zaal staan. De Duitse act en drijvende kracht achter het Innervisions-label, brengt voor de gelegenheid een DJ-set.

De line-up in Area W wordt vervolledigd door ANOTR, Loco Dice en Sam Paganini.

Area X

Helemaal bovenaan de line-up van Area X prijkt een Belg: Amelie Lens. Nadat deze dame op een sneltempo heel België veroverde én een release te pakken kreeg op Second State, het label van Pan Pot, is Nederland onveilig maken een logische volgende stap in haar verhaal. Eindhoven wordt trouwens niet haar eerste stop in Nederland voor Awakenings. Eerder kondigde ze reeds haar booking op de New Years Day Special van dezelfde organisatie aan. Om al in de sfeer te komen: onlangs konden we ze nog strikken om haar 5 favoriete tracks van het moment aan jullie voor te stellen. 

De line-up in Area X bestaat verder uit absolute toppers: Dax J, Luke Hess, Robert Hood, Tim Wolff én een live-set van The Advent.

Area Y

De laatste zaal van het technofestijn in Eindhoven brengt ons nog een live-act: Matthew Dear, u wellicht beter bekend onder zijn alias Audion, is al sinds september op pad met zijn live-set en houdt op 28 januari dus ook halt in Eindhoven. Eentje om naar uit te kijken!

Verder vinden we ook Eagles & Butterflies, Mathias Kaden & Daniel Stefanik, Melon en Michael Mayer op de line-up van Area Y.

Het mag gezegd: Awakenings levert alweer een mooie affiche af. Dat er deze keer ook een Belg op de line-up staat, maakt het alleen maar mooier. Misschien wel de moeite om daar net over de grens in Eindhoven eens te gaan supporteren?

Foto Amelie Lens: © Nachtschaduw